Uchwyt slabo trzyma detal
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Nie wszedzie sa takie znaczniki i co wtedyWZÓR pisze:... i daj znać w jakiej pozycji są po dociśnięciu materiału.blasterpl pisze:łałjutro popędzę do warsztatu sprawdzić czy mam takie znaczniki.
Mariusz.

sinumeric 840D/810/802/NUMS/HH-4290/Fanuc O-T /tokarka uniwersalna
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
tokarz CNC
"Poznań - miasto z piekła rodem.."
-Jestem chamem i mi z tym dobrze-
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Być może nie są wszędzie ..... , ale jak dasz za daleko ząbek w dół to też nie będzie dobrze trzymał.pprzemo88 pisze:Nie wszedzie sa takie znaczniki i co wtedyWZÓR pisze:... i daj znać w jakiej pozycji są po dociśnięciu materiału.blasterpl pisze:łałjutro popędzę do warsztatu sprawdzić czy mam takie znaczniki.
Mariusz.? nie lepiej przesunac ząbek w dol i wtedy sprawdzic czy detal sie wsuwa?
... taj przynajmniej ma uchwyt Kitagawa.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
To krótki element. Nie wszedłby w takie szczęki - http://www.beta.ostrowwlkp.pl/pdf/dkt_s ... 012_pl.pdf zobacz strony 12/13 - najmniejsze stosujesz do średnic 30-50. Jeśli nie, to może warto podtoczyć szczęki miękkie, tak żeby materiał się opierał. No i koniecznie ciąć mniejsze przygotówki, ten detal powinien dwa razy szybciej powstać i nie wystawać tyle z uchwytu.
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 10
Tak , czy siak to nie może być rozwiązaniem dla tego przypadku.jasiu... pisze:To krótki element. Nie wszedłby w takie szczęki - http://www.beta.ostrowwlkp.pl/pdf/dkt_s ... 012_pl.pdf zobacz strony 12/13 - najmniejsze stosujesz do średnic 30-50. Jeśli nie, to może warto podtoczyć szczęki miękkie, tak żeby materiał się opierał. No i koniecznie ciąć mniejsze przygotówki, ten detal powinien dwa razy szybciej powstać i nie wystawać tyle z uchwytu.
.... uchwyt nie trzyma jak należy i trzeba znaleźć przyczynę i rozwiązać ten problem.
Przy takim ciśnieniu ( jak już wcześniej napisałem) na moim uchwycie szczęki twarde dość pokaźnie wcinają się w materiał zostawiając spory odcisk .
U kolegi detal sporo wystaje od szczęk ..... , nie jest to normalne jak i to , że wiertło w trakcie pracy przesuwa go do tyłu o 2mm przy takim docisku.
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki