co to za tokarka
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Ja bym stawiał na okolice 4 ton ale po co się mordować z taką tokarką ?
Nie tak dawno widziałem na olx.pl huichon 5 za 4000. Widać że zaniedbany był, ale przynajmniej model jest dobrze znany i wiadomo, że jak ją kupisz to znajdziesz DTR, kogoś co powie coś o tej maszynie, a i jeszcze twoje wnuczki będą tym mogły nią toczyć.
Nie tak dawno widziałem na olx.pl huichon 5 za 4000. Widać że zaniedbany był, ale przynajmniej model jest dobrze znany i wiadomo, że jak ją kupisz to znajdziesz DTR, kogoś co powie coś o tej maszynie, a i jeszcze twoje wnuczki będą tym mogły nią toczyć.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 13
witam
Tokarka po ciężkiej drodze dotarła już na miejsce docelowe, udało mi się ja uruchomić działa praktycznie wszystko.
Problem jest taki, brakuje mi kół zmianowych do gitary, oryginalnych zapewne nigdzie nie dostane, dlatego mam parę pytań.
Koła jakie potrzebuje znam z tabliczki, tzn znam tylko ilość zębów odpowiednio 25,35,45,50,50,55,60,90,100,127. Chciał bym dorobić, albo jeżeli jest to możliwe dokupić takie koła.
Powiedzmy ze pójdę droga dorobić, jaki powinien być moduł i kąt przyporu, ma to wogóle jakieś znaczenie jeżeli chciał bym dorobić cały zestaw kół?
Tokarka po ciężkiej drodze dotarła już na miejsce docelowe, udało mi się ja uruchomić działa praktycznie wszystko.
Problem jest taki, brakuje mi kół zmianowych do gitary, oryginalnych zapewne nigdzie nie dostane, dlatego mam parę pytań.
Koła jakie potrzebuje znam z tabliczki, tzn znam tylko ilość zębów odpowiednio 25,35,45,50,50,55,60,90,100,127. Chciał bym dorobić, albo jeżeli jest to możliwe dokupić takie koła.
Powiedzmy ze pójdę droga dorobić, jaki powinien być moduł i kąt przyporu, ma to wogóle jakieś znaczenie jeżeli chciał bym dorobić cały zestaw kół?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 10
Z kąd taki pomysł, że brakują koła zmianowe to zależy do jakich gwintów bo pozostałe mogą być zbędne. Aby się upewnić podaj co jest zamontowane w maszynie. Koła gitary ile mają zębów te co są, jakie są wymiary poszczególnych kół i wałków w gitarze oraz, co jest ważne, fotki -wygląd na dźwignie przełączające z bliska. Wtedy będzie można coś powiedzieć, narazie to prawie zgadywanki. Z tych tu
http://www.ebay.pl/itm/161261724025?ru= ... 26_rdc%3D1
...tabliczek to widzę coś jednak jakby się potwierdza to co tom102 napisał
http://www.ebay.pl/itm/161261724025?ru= ... 26_rdc%3D1
...tabliczek to widzę coś jednak jakby się potwierdza to co tom102 napisał
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 13
Jutro porobię zdjęcia i zamieszczę na forum, tokarka z linku jest identyczna tylko trochę krótsza,ale tabliczki są takie same bo to ten sam typ.
Jeżeli chodzi o koła to są zamontowane cztery, nie wiem jakie ale sprawdzę to jutro i napiszę.
Co do tego czy będą potrzebne czy nie to nie wiem, jednak wolał bym żeby była kompletna.
Jeżeli chodzi o koła to są zamontowane cztery, nie wiem jakie ale sprawdzę to jutro i napiszę.
Co do tego czy będą potrzebne czy nie to nie wiem, jednak wolał bym żeby była kompletna.