Tokarka JOTES
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Witam
Moja tokarka niestety jest w tej chwili w częścach. Taką ją przywiozłem. Wszystkie główne podzespoły są oddzielnie. Ze względu na jej stan postanowiłem zrobić remont tej tokarki. W tej chwili robię wrzeciono. Koła zębate wyjęte, wymieniam wszystkie łożyska. Suport, skrzynka Nortona i inne drobne części wyczyszczone, sprawdzone, pomalowane.
Moja tokarka niestety jest w tej chwili w częścach. Taką ją przywiozłem. Wszystkie główne podzespoły są oddzielnie. Ze względu na jej stan postanowiłem zrobić remont tej tokarki. W tej chwili robię wrzeciono. Koła zębate wyjęte, wymieniam wszystkie łożyska. Suport, skrzynka Nortona i inne drobne części wyczyszczone, sprawdzone, pomalowane.
Tagi:
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
WITAM Posiadam TOKARKĘ TSS 150 jest trochę podniszczona mam z nia trochę problemów nie działa kilka rzeczy albo nie wiem jak sie je uruchamia
ponadto brakuje jednego kola zębatego i przez to niema posówu posiada ktoś może instrukje obsługi albo wie oco w tym chodzi ?? lub gdie moż na dostać takie cześci do niej . pozdrawiam

-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 8
Części raczej nie dostaniesz, nie są w ogólnej sprzedaży, dzwoniłem do Jotes ale nie sprzedają, koło zębate sam dorabiałem według rysunków bo posiadam katalog części zamiennych.tiger1983 pisze:WITAM Posiadam TOKARKĘ TSS 150 jest trochę podniszczona mam z nia trochę problemów nie działa kilka rzeczy albo nie wiem jak sie je uruchamiaponadto brakuje jednego kola zębatego i przez to niema posówu posiada ktoś może instrukje obsługi albo wie oco w tym chodzi ?? lub gdie moż na dostać takie cześci do niej . pozdrawiam
-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
TSS 150 Strzelczyk
Witam. Posiadam taką tokarkę od ok 2 lat. Narazie nie miałem większych awarii. Mam problem z regulacją sprzęgieł, same się przestawiają. Zabrałem się za kasowanie luzów wrzeciona ale nie mam żadnych danych, rysunków. Interesuje mnie dtr ewentualnie wskazówki jak wyregulować łożysko poprzeczne wrzeciona. Jest tam panewka z tego co wiem. Podzieli się ktoś DTR-ką ze mną? Pozdrawiam fanów strzelczyka 

-
- Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Interesuje mnie schemat wrzeciennika, łożyskowanie wrzeciona. Próbowałem kasować luz panewki ale nie wiem jak te łożysko wygląda w środku, jak je dokręcać. Jest lepiej, co nie znaczy dobrze:] Co do sprzęgieł tak jak mówisz, jest tam taki kołeczek ze sprężynką blokujący kosze z tym że u mnie jest on za nisko. Kosz potrafi po nim się śliznąć. Nie wiem jak to rozebrać. Czy u Ciebie przekładnia gitarowa wydaje odgłos silnika odrzutowego?
Dzięki za odzew. Pozdrawiam