Mam plik graficzny w Draw, chcialbym go skopiowac do dokumentu tekstowego - tak aby zapisujac do pdfa ladnie sie wszystko skalowalo. Tylko jak to zrobic?, po operacji ctrl+c i ctlr+v linie z corela traca grubosc a inne obiekty sa "poszarpane".
Corel 11
Z gory dzieki za pomoc
z Corela do Worda
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
z Corela do Worda
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Witam.
Jesli produktem wyjsciowym ma byc dokument w formacie PDF to zrob cala prace w Corelu, uzyj polecenia Plik -> Publikuj jako PDF. W Corelu mozesz uformowac tekst na wiele sposobow, dokument moze skladac sie z wielu stronic no i twoja grafika bedzie dalej wektorowa a nie w postaci mapy bitowej i wszystko bedzie sie ladnie skalowalo. Uzywanie Worda do tworzenia plikow PDF nie jest dobrym rozwiazaniem.
Pozdrawiam
AndrzejJS
Jesli produktem wyjsciowym ma byc dokument w formacie PDF to zrob cala prace w Corelu, uzyj polecenia Plik -> Publikuj jako PDF. W Corelu mozesz uformowac tekst na wiele sposobow, dokument moze skladac sie z wielu stronic no i twoja grafika bedzie dalej wektorowa a nie w postaci mapy bitowej i wszystko bedzie sie ladnie skalowalo. Uzywanie Worda do tworzenia plikow PDF nie jest dobrym rozwiazaniem.
Pozdrawiam
AndrzejJS
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Dzieki,
no wlasnie zamiana na bitmape nie daje dobrego efektu - widac to zwlaszcza jak pdf otwiera sie w powiekszeniu...
Poniewaz jest to polaczenie grafiki i tekstu jest to w mojej ocenie trudne. Ale chyba pozostaje mi przygotowac szablon w corelu.
no wlasnie zamiana na bitmape nie daje dobrego efektu - widac to zwlaszcza jak pdf otwiera sie w powiekszeniu...
Poniewaz jest to polaczenie grafiki i tekstu jest to w mojej ocenie trudne. Ale chyba pozostaje mi przygotowac szablon w corelu.
Paweł Kęska
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl
-----------------------
CSWE | CSWI | CSWP
-----------------------
solid-szkolenia.pl
solid-blog.pl
solid-podreczniki.pl