Pierwszy projekt - jak go wykonać.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Pierwszy projekt - jak go wykonać.
Witam.
Mam pewien wzorek zapisany w pliki bmp (monochromatyczny). Chciałbym go w czymś wygrawerować. Głębokość 1mm. Jak mogę to przerobić na jakiś plik, który poźniej będę mógł wrzucić do mach3? Dodam, że chciałbym to zrobić tak, aby narzędzie chodziło tak jak jest narysowany wzorek, a nie każda linia osobno.
Pozdrawiam.
Mam pewien wzorek zapisany w pliki bmp (monochromatyczny). Chciałbym go w czymś wygrawerować. Głębokość 1mm. Jak mogę to przerobić na jakiś plik, który poźniej będę mógł wrzucić do mach3? Dodam, że chciałbym to zrobić tak, aby narzędzie chodziło tak jak jest narysowany wzorek, a nie każda linia osobno.
Pozdrawiam.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Marna jakosc pliku, wiec krawędzie będą poszarpane. Poszukaj czegos w jakiejs sensownej rozdzielczosci, zeby chociaz 1200-1500pix bylo na dluzszym boku.
Trzeba mocno poeksperymentować z ustawieniami programu. Dopiero ktoraś nasta próba dała mi taki efekt. Oczywiscie korekty w autocadzie tez byly, ale w zasadzie bylo to usunięcie kilku linii.
Trzeba mocno poeksperymentować z ustawieniami programu. Dopiero ktoraś nasta próba dała mi taki efekt. Oczywiscie korekty w autocadzie tez byly, ale w zasadzie bylo to usunięcie kilku linii.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
Projekt powstał w programie ArtCAM.pavel0910 pisze:Lajosz, to by było idealne. Mogę wiedzieć jak to zrobiłeś? Mógłbyś udostępnić dxf'a?
DXF-a masz w załączniku, ale jeśli nie będziesz miał programu do modelowania i CAM-a (np. Artcam albo Vectric Aspire), to po prostu nie zrobisz tego w takiej formie jak widzisz na zdjęciu.