G00
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
he, G0 ustawia się w parametrach silników i sa to max obroty bez udziału parametru posuwu, regulacja to ustawienie velocity i acceleration - przyspiech, zazwyczaj charakterystyka powinna wyglądać jak trapez przy kącie nachylenia scianek pi razy oko 60 stopni - na małym przyspieszeniu masa bezwładnosci bedzie jechac troche za daleko a na zbyt duzym przyspieszeniu silnik nie osiagnie max zadanej predkosci bo będzie go hamować.
F3000 to 3m/min - jak sie silniki wieszają to albo są za słabe przy oporze danej masy do przesunięcia albo źle skonfigurowane, ja np na silnikach 8,5Nm szybciej jak do 4m/min rozbujac nie moge bo silniki zaczynają wyć, a w termiku miałem lekkie elementy i napęd na paskach i bujało sie do 7m/min na g0
w kazdym razie wszelkie błedy osiowości śrub wpływają bezpośrednio na max prędkość pracy G0
F3000 to 3m/min - jak sie silniki wieszają to albo są za słabe przy oporze danej masy do przesunięcia albo źle skonfigurowane, ja np na silnikach 8,5Nm szybciej jak do 4m/min rozbujac nie moge bo silniki zaczynają wyć, a w termiku miałem lekkie elementy i napęd na paskach i bujało sie do 7m/min na g0
w kazdym razie wszelkie błedy osiowości śrub wpływają bezpośrednio na max prędkość pracy G0
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
Sprawdzał ale bez włączonej maszyny. Mach mimo błędu kod uruchamiał i pokazywał zmieniony posuw ale że w przykładzie najazdy są na małej odległości, to nie było widać czy G0 jedzie wolniej.OZI pisze:Bo chyba kolega nie sprawdzał
Ostatnio zmieniony 06 paź 2008, 10:02 przez Leoo, łącznie zmieniany 1 raz.