numery własnych makr
-
Autor tematu - ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
numery własnych makr
czy jest jakiś "standard" w jaki sposób nazywać własne makra ? chodzi mi np o algorytm odpalania przecinarki plazmowej - zrobiłem to pod M300 (do M3 dopisałem dwa zera
) .... nie znalazłem na forum.

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
nie ma żadnych standardów
ja czasem nadaje numer M20 M230 a czasem M123...
jeśli M300 jest dla Ciebie odpowiednie to zostaw
tylko nie podawaj kodów używanych w programie <M5> bo będą konflikty i błędy
ja czasem nadaje numer M20 M230 a czasem M123...
jeśli M300 jest dla Ciebie odpowiednie to zostaw
tylko nie podawaj kodów używanych w programie <M5> bo będą konflikty i błędy
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Niektóre numeracje makr nie chcą działać jakby były odgórnie zarezerwowane.
Ale niema co się przejmować trzeba zapisać i spróbować odpalić z linii MDI jak wszystko będzie ok to spoko no i oczywiście tak jak kolega wyżej pisał trzeba uważać z makrami standardowymi aby ich nie usunąć lub nie nadpisać . Jak najbardziej można do nich dopisywać własne dodatkowe komendy nawet bardzo rozbudowane.
Ale niema co się przejmować trzeba zapisać i spróbować odpalić z linii MDI jak wszystko będzie ok to spoko no i oczywiście tak jak kolega wyżej pisał trzeba uważać z makrami standardowymi aby ich nie usunąć lub nie nadpisać . Jak najbardziej można do nich dopisywać własne dodatkowe komendy nawet bardzo rozbudowane.
Mach3 + CSMIO =