Nie wiem z jakiego powodu ale program staje, przefrezuje troszkę /planowanie/ i się zatrzymuje, a innym razem przefrezuje całą powierzchnię. Mat. obrabiany aluminum z niewielkimi naddatkami.
Puściłem " na sucho" ze dwa razy i program poszedł, puściłem trzeci raz frez tylko zaczął skrawać i się włączył reset, program stanął, póściłęm jeszcze ze dwa razy z takim samym skutkiem i dopiero za którymś tam razem powierzchnia została zabielona. Miał ktoś z Was taki problem?
Czy to może być jakiś problem z prądem, napięciem?
Realizacja programu
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
bezpieczniejsze i tańsze jest przetestowanie rdzenia ferromagnetycznego na przewodach
takie jak masz na przewodach USB czy do monitora
na szybko można cokolwiek zamontować
a powinno sie przeliczyć przekrój i ilość zwojów to będzie profesjonalnie
takie jak masz na przewodach USB czy do monitora
na szybko można cokolwiek zamontować
a powinno sie przeliczyć przekrój i ilość zwojów to będzie profesjonalnie
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
a więc podsumowanie
kondensator ceramiczny np. 47nF/100V (100nF) zamontowany na wyprowadzeniach gdzie jest problem pomaga
ekranowanie przewodów obu czyli zasilanie i sygnałowy
ekranowanie do masy
pierścień ferrytowy
allegro google jest foto
https://www.google.pl/search?q=pierwscien+ferytowy
rodzajów jest mnóstwo pierwszy lepszy będzie OK
kondensator ceramiczny np. 47nF/100V (100nF) zamontowany na wyprowadzeniach gdzie jest problem pomaga
ekranowanie przewodów obu czyli zasilanie i sygnałowy
ekranowanie do masy
pierścień ferrytowy
allegro google jest foto
https://www.google.pl/search?q=pierwscien+ferytowy
rodzajów jest mnóstwo pierwszy lepszy będzie OK
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]