Witam
Jaka sprawa wygląda z chropowatością?
1. czy na każdym rysunku musibyć podana?chodzi mi o tą ogólną podawaną na górze rysunku.
2. Mam zlożenie składające się z kilku części, na niektórych powierzchniach jest konkretnie napisana, czy muszę dodatkowo umieszczać tą ogólną na górze rysunku?
3. w jaki sposób się to robi, bo zauważyłem że najpierw jest podana jedna chropowatośća potem kilka chropowatości w nawiasie
4. jakie wartości chropowatości można przyjąć dla obróbki skrawaniem?
Dziękuję
chropowatość
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
1 dobry zwyczaj
2 na złożeniach nie podaje się parametrów wymiarowych dla obróbki detalu- a chropowatość jest z tej grupy
3 pierwwsza to ogólna dla powierzchni nieopisanych , w nawiasie wyliczone są te które występują na rysunku
4 praktycznie od 1,25 wzwyż ale to przecież tylko zdolność operatora w dobraniu parametrów i może być gładziej - choć niekoniecznie ekonomiczniej.
2 na złożeniach nie podaje się parametrów wymiarowych dla obróbki detalu- a chropowatość jest z tej grupy
3 pierwwsza to ogólna dla powierzchni nieopisanych , w nawiasie wyliczone są te które występują na rysunku
4 praktycznie od 1,25 wzwyż ale to przecież tylko zdolność operatora w dobraniu parametrów i może być gładziej - choć niekoniecznie ekonomiczniej.
Pasjonat
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
wbrew pozorom poruszyłeś temat-rzeka.
Od tego jak oznaczysz chropowatość na rysunku zależy technoloia obróbki.
Nie dam rady...mam dziś 2 promile i chciałbym pomóc ale te promile jakis zamęt wq głowie sprawiqją.
jutro chętnie wyjaśnię...
Od tego jak oznaczysz chropowatość na rysunku zależy technoloia obróbki.
Nie dam rady...mam dziś 2 promile i chciałbym pomóc ale te promile jakis zamęt wq głowie sprawiqją.
jutro chętnie wyjaśnię...
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej