---
w między czasie udało mi się trafić na szybo kompiujacy się CAD 2D... z jakimś wsparciem CAM NC
nazywa się to SagCAD
http://sourceforge.net/projects/sagcad
I jak wrażenia?markcomp77 pisze:w między czasie udało mi się trafić na szybo kompiujacy się CAD 2D... z jakimś wsparciem CAM NC
nazywa się to SagCAD
Kod: Zaznacz cały
sed "s/N\ *[0-9]\+\ *//" kod.gc > kodNoN.gc
dzięki - zawsze to coć nowegox pisze:prosty viewer prostego g-code tkBacktracer
tak też to "nie" działa pod cygwinemx pisze:Okienko otwierania plików nie działa w mojej wersji Tcl (błąd w skrypcie), nazwę pliku trzeba podawać jako parametr.
pod debiana też są... ale chciałem sprawdzić czy zechce się skomilować nax pisze:boost powinieneś meć spakietowane - nawet dla Slackware 11 jest paczka.
wrażenia - daje się coś poklikać...x pisze:I jak wrażenia?markcomp77 pisze:w między czasie udało mi się trafić na szybo kompiujacy się CAD 2D... z jakimś wsparciem CAM NC nazywa się to SagCAD
Poprawiłem tkBacktracer -> przejrzałem trochę kod, i stwierdziłem, że ten program jest znacznie lepszy, niż wygląda w pierwszej chwili. Tylko trochę niedopracowany w szczegółach i bez jakiejkolwiek dokumentacji. Wieczorem założę nowy wątek dla tego softu.markcomp77 pisze:dzięki - zawsze to coć nowegox pisze:prosty viewer prostego g-code tkBacktracer
działa od pierwszego kliknięcia pod cygwin z x-ami
tak też to "nie" działa pod cygwinemx pisze:Okienko otwierania plików nie działa w mojej wersji Tcl (błąd w skrypcie), nazwę pliku trzeba podawać jako parametr.![]()
co tam słychać?x pisze:Chyba się zmobilizuję, i wrócę do walki z SVG.
Właśnie się mobilizuję do walki z drążarką - jednak by się przydała.markcomp77 pisze:co tam słychać?x pisze:Chyba się zmobilizuję, i wrócę do walki z SVG.