Witam,
Poszukuję foli by wypełnić farba wyfrezowane litery.
Zamysł jest taki by folie nakleić przed frezowaniem tak by frez wyciął w nich kontur liter.
Folia która do tej pory znalazłem to oramask 813 niestety nie jest dostępna w Polsce czego wy używacie lub co polecacie w zamian ?
Folia oramask alternatywa.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 2
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Re: Folia oramask alternatywa.
Weź po prostu oramask 810 wszędzie do kupienia.
813 jest trochę sztywniejsza i lepsza w aplikacji do dużych formatów - generalnie to samo.
813 jest trochę sztywniejsza i lepsza w aplikacji do dużych formatów - generalnie to samo.
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Właśnie zamówiłem 810 ale niestety strzępi i zrywa ja frezem jednopiorowym 6mm, 3mm i pilnikowym 3mm.
Próbowałem też na pierwszej warstwie przejazdu 0.1mm ale efekt taki sam frezy są dość świeże.
Efekt poniżej oramask 810:
Próbowałem też na pierwszej warstwie przejazdu 0.1mm ale efekt taki sam frezy są dość świeże.
Efekt poniżej oramask 810:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jak dla mnie to nie frez tylko złe parametry /coś z maszyną
wprawdzie frezujesz na tanim chińczyku ale widziałem że do takich drobiazgów "daje radę".
Pobaw się prędkością wrzeciona i prędkością skrawania bo coś tu jest nie tak.
Przychodzi mi do głowy jeszcze jedno - kup frez tzw. "down-cut"
i jeszcze ta folia wygląda mi na przyklejoną na brudną powierzchnię i dlatego odchodzi płatami...
edit : "frezy są dość świeże" może to jest problem - mają być ostre jak brzytwa do takich rzeczy...
wprawdzie frezujesz na tanim chińczyku ale widziałem że do takich drobiazgów "daje radę".
Pobaw się prędkością wrzeciona i prędkością skrawania bo coś tu jest nie tak.
Przychodzi mi do głowy jeszcze jedno - kup frez tzw. "down-cut"
i jeszcze ta folia wygląda mi na przyklejoną na brudną powierzchnię i dlatego odchodzi płatami...
edit : "frezy są dość świeże" może to jest problem - mają być ostre jak brzytwa do takich rzeczy...