Remont i modernizacja duuużego grzmota
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Nie wiem co za zdziwienie, tani i dobry.syntetyczny pisze:Też jak impuls?Z poloneza?

I pięknota,kamar pisze:Jedna os gotowa.

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 9
IMPULS3,
Nie jestem przekonany co do mocowania jednostronnego.
Mam "wrażenie" ,że może pracować podczas nawrotów
Co do Pasków z zębem trapezowym też nie jestem przekonany ze względu na luzy nawrotne .
Kiedyś sprawdzałem pas HTD lecz to był pas 8M50 i na plaźmie to wychodziło 5 setek luzu nawrotnego.
Kamar kiedyś w sumie udowodnił chyba na szlifierce ,że te paski dobrze sobie radzą i nie powodują u niego jakiś błędów pozycjonowania.
Podobno też mniej mocy pochłaniają przy przeniesieniu napędu.
Nie jestem przekonany co do mocowania jednostronnego.
Mam "wrażenie" ,że może pracować podczas nawrotów

Co do Pasków z zębem trapezowym też nie jestem przekonany ze względu na luzy nawrotne .
Kiedyś sprawdzałem pas HTD lecz to był pas 8M50 i na plaźmie to wychodziło 5 setek luzu nawrotnego.
Kamar kiedyś w sumie udowodnił chyba na szlifierce ,że te paski dobrze sobie radzą i nie powodują u niego jakiś błędów pozycjonowania.
Podobno też mniej mocy pochłaniają przy przeniesieniu napędu.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 18
Ale piszesz to odnośnie czego, tutejszego tematu Kamara czy mojego bo się gubię...251mz pisze:Nie jestem przekonany co do mocowania jednostronnego.
Mam "wrażenie" ,że może pracować podczas nawrotów![]()

Moje paski z rozrządu mają zęby okrągłe, mam taki w tokarce na osi X i spokojnie trzyma wymiar od noża w setce. Być moze jak pasek na kole jest zrobiony ze sporym luzem a do tego ktoś daje koła o małej średnicy to się wtedy cos posliżnie, ale przy wiekszosci maszyn gdzie opory nie są welkie to bez obaw.251mz pisze:Co do Pasków z zębem trapezowym też nie jestem przekonany ze względu na luzy nawrotne .