Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Pomysł listew zębatych jest fajny zarówno na pion jak i poziom.
Szyb windy można by wykonać z profili aluminiowych (np bosch rexroth lub lepiej tańszy zamiennik) a na nich zamontować dwie listwy zębate i dwie szyny.
Poziom można by dać na jednej listwie zębatej a druga listwa jako prowadząca.
obok tego dać prowadnicę na przewody i pneumatykę.
Można by powiedzieć że temat konstrukcji prawie załatwiony jeszcze tylko kwestia jakie przekroje żeby miało to odpowiednią sztywność.
frontside pisze:Zwykle daje się czujniki.
Magazyn o głębokości 1 pojemnika, jak rozumiem?
Jaka prędkość byłaby akceptowalna? Te pojemniki są małe ale wysoko, głupio, żeby winda miała wielkość reszty magazynu, a musiałaby byc dosyć duża, żeby jeżdzić w miarę szybko te 20 metrów, może coś podwieszanego od góry, nie ma wtedy możliwości, że się przewróci...
3 metry wysokie, żeby w miarę dynamicznie jeździło to rozstaw musi mieć stosunkowo duży.
To ma być chałupniczo/hobbystycznie czy komercyjnie bardziej?
im szybciej tym lepiej. nie umiem dokładnie określić prędkości
tak naprawdę to windę można zamontować od góry i od dołu, nie stanowi to żadnego problemu.
najpierw chciałem zrobić próbną wersję w małej skali, ale jak się sprawdzi to chciałbym takie coś wdrożyć w firmie.
[ Dodano: 2012-11-18, 23:00 ]
tuxcnc pisze:Wiesz, te czujniki to też enkoder, tylko o mniejszej rozdzielczości.
Czy to enkoder, czy czujniki położenia, to nie muszą być montowane na regale, winda i tak może jeździć najkrótszą trasą.
Tak ze trzydzieści lat temu, to windy w blokach mieszkalnych miały sterowanie na fotokomórce i przekaźnikach, a zatrzymywały się z dokładnością do pojedynczych milimetrów.
Enkodery to fajna sprawa, tylko i tak trzeba ograniczyć rozdzielczość, żeby przy szybkich i długich przejazdach nie mieć wariackich częstotliwości i ilości impulsów do zliczenia.
Ekonomicznie to by było posuw zrobić na listwach zębatych, na przykład takich od bram przesuwnych.
Pewnie by wystarczyło zęby liczyć czujnikiem indukcyjnym, a napędzać zwykłym silnikiem asynchronicznym z reduktorem obrotów.
Przy stałej praktycznie masie i prędkości, taki napęd jest bardzo przewidywalny i wystarczy go włączyć na pełną moc i wyłączyć na ściśle określonej odległości od celu.
A na upartego można dać jeszcze hamulec.
.
to wydaje się być dobry pomysł wówczas nie trzeba by ponosić wysokich kosztów związanych z serwami.
A masz może jakiś konkretny rodzaj silnika na myśli?
Jeśli można chciałbym się dołączyć – też mnie taki magazyn interesuje.
Z tematem fizycznego wykonania magazynu – z mniejszym, czy większym bólem – bym sobie pewnie poradził.
Bardziej mnie męczy, jak by później wyglądała obsługa tego magazynu – integracja z jakimś systemem/programem magazynowym.
Czy jest to temat (po 1) do wykonania siłami Forum i (po 2) jak ciężki np. w PLN lub czymś innym, gdyby się ktoś tego podjął.
Proponował bym na początek pooglądać w necie filmiki takich magazynów.
[youtube][/youtube]
[youtube][/youtube]
jeśli kolega niema doświadczenia to pomoże trochę wyjaśnić co i jak jest robione od strony mechaniki i elektryki jest cała masa filmików obrazujących pracę takich magazynów.
wydaje mi się że same obliczenia ramienia przy tej wadze (7kg) pojemników to chyba najmniejszy problem. w stosunku do oprogramowania całego systemu żeby to sensownie działało.
ja mam kilka innych pytań:
1. Czy pojemniki będą będą tylko po jednej stronie ramienia ( układnicy), czy po obu stronach.
2. Jak mają być rozmieszczone te pojemniki? Ile pozycji "X" a ile "Y"? zakładam że pojemniki będą ustawiane tylko na jednej głębokości?
3. czy to ma być spięte z jakimś systemem magazynowym w którym będą uwzględnianie wszystkie "wejścia" i "wyjścia" całych pojemników czy części znajdujących się w tych pojemnikach?
czy to będzie na zasadzie podejścia do monitora i wpisanie przywieź mi pojemnik 584?
co prawda pytania nie związane z tematem obliczenia ramienia ale czy zastanawiał się kolega nad logisytką pracy takiego magazynu