ISEL CPM4030 potrzebuje pomocy

Ogólne tematy związane z maszynami CNC, maszyny o odmiennej konstrukcji czyli wszystko co nie pasuje do powyższych.
Tu możesz również przedstawić się i opisać swoją maszynę
Awatar użytkownika

smouki
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1
Kontakt:

Post napisał: smouki » 14 wrz 2014, 13:06

ja tak miałem z ref na tokarce, że jechało w przeciwnym kierunku, a działo się tak dlatego, że krańcówka się zablokowała w pozycji "on" i maszyna myślała że cały czas jest na krańcówce i chciała z niej zjechać, ale tak by jechała w stronę wrzeciona i jechała. Dlatego jechała w drugą stronę. sprawdź to.

jak ktoś chce znajdzie sposób...jak ktoś nie chce znajdzie powód
MÓJ KANAŁ YOUTUBE

Tagi:

Autor tematu
Wodzik
Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
Posty w temacie: 6

Post napisał: Wodzik » 17 wrz 2014, 10:25

Krańcówki były w porządku ale zatarty był przycisk do robienia sobie przerwy , po wyczyszczeniu zaczęła się normalnie referować we wszystkich osiach, moja radość trwała ok. 5 min. bo po tym czasie się wyłączyła i znowu trzeba było ją zerować i zaczynać od nowa. Wymieniłem jej na nowe dwa przekaźniki ale też niewiele to dało, może troche dłużej jest w stanie gotowości do pracy ale coś nadal na chwile odcina jej zasilanie, wciśnięcie na zapałce przycisku "power" też nic nie daje bo i tak się wyłączy i załączy odrazu a zreferować i tak ją trzeba.

Autor tematu
Wodzik
Posty w temacie: 6

Post napisał: Wodzik » 26 wrz 2014, 21:40

znalazłem chwile czasu i wymieniłem jej kolejne dwa przekaźniki i to jej pomogło, przestała się wyłączać, pozostał ostatni problem z programem, stary dosowski na dyskietkach się uszkodził (chyba nie przewidzieli że ktoś prawie 20 lat będzie ich używał).

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NASZE AMATORSKIE MASZYNY CNC”