Kłopot z frezami.

Dyskusje dotyczące frezowania i frezarek konwencjonalnych.

grass
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 6

opdowiedz na temat denisa

Post napisał: grass » 10 sie 2007, 21:23

witam
widzę ze sie podniecasz Mitsubishi? albo jestes z konkurencji albo nie lubisz firmy wnt

Mitsubishi to tez jest firma handlowa???
a co do fachowca to tylko duzo gada???? wyczwiczyl sobie z poradnika mechanika i tyle jak sobie przynies poradnik to posłuchaj tego fachowca slowo w slowo to samo :)
a nigdy nie pracowal na maszynie co on wie o frezowaniu
a co do firm to każdy współpracuje z kim chce np
wnt ma najlepsze frezy hpc
Mitsubishi maja dobre plytki do twardych materiałów
iscar jest najlepszy w przecinaniu itd
firm jest dużo i będzie coraz więcej wiec każdy będzie miał wybór
pozdr

Tagi:

denis

Post napisał: denis » 11 sie 2007, 07:48

Zgadza sie kolego grass, z poradnika, bo trzeba wiedziec gdzie nabyc wiedze a nie pisac banialuki, nie jestem z konkurencji. Jesli przyjacielu mowisz ze wnt nie jest firma handlowa to ktos Cie oklamuje. Pradwa, ze kazdy pracuje-wspolpracuje z kim chce. Wyrazamy tu opnie i wrazenia. Widze ze jestes niezly sherlock bo "wiesz": ze o frezowaniu nic nie wiem itd, itp, etc.
Rob to co umiesz

grass

opdowiedz na temat denisa

Post napisał: grass » 11 sie 2007, 09:42

witam
już wyjaśniam mam firme i mam dużo znajomych w łodzi i powiedzieli mi o tym gościu z wnt na terenie łodzi ze sie ma za nie wiadomo co a tak naprawde klepe poradnik i tyle
a co do firm to wiem ze wnt jest firma handlowa jak każda nawet iscar ma swojej ofercie rożne firmy pod sobą np płytki do gwintowania :)
kazdy niech kupuje gdzie chce i co chce prosta zasada
korzystam z wnt iscara Mitsubishi i jestem zadowolony
i skąd wiesz o firmie wnt tak dużo nikt nie mówi skąd maja narzedzia i od kogo kupują

Seba-Jongen
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 3
Kontakt:

Post napisał: Seba-Jongen » 11 sie 2007, 10:49

Przypuszczam że tylko firmy specializujące się w konkretnym rodzaju obróbki są w prawie całości producentem. Mam na myśli Jongena, Horna, Vargusa, Fraisę, Mirconę, Innotool itd. Firmy oferujące narzędzia bardziej kompleksowo to w większym lub mniejszym stopniu przepakowywanie narzędzi.

Ostatecznie nie bez powodu na każdych większych targach na zachodzie wystawiają się również producenci opakowań :)

grass

Post napisał: grass » 11 sie 2007, 11:43

zgadzam sie
i tak na poważnie
mam firme ktora zajmuje sie obróbka na co dzień i mnie nie interesuje czy jest to firma handlowa czy nie jak maja dobre narzędzia i sie sprawdzają to będę kupować
a jeszcze jak maja dobrych fachowców to tylko sie cieszyć ze zawsze mogą doradzić

denis

Post napisał: denis » 12 sie 2007, 18:04

O kurde kolego grass, jestes niesamowity. Ten klepie poradnik, tamten tez i ma sie za nie wiadomo co (kim ty jestes?). Wiec nas prowadz Mistrzu. Powtarzam, ze od tego wlasnie sa poradniki i jak ktos potrafi powiazac to co jest w nich zawarte z rzeczywistoscia, moze powedziec ze jest dobry. Nie mam antypatii do WNT, ale latwo sie polapac (jak masz firme) i duzo obrabiasz to widzisz ze dostajesz to samo narzedzie, ale z napisem WNT. Widac to na gwintwnikach (niektorych - z Emuge, frezach (niektorych)-Emuge, itp. Niech zyja wszyscy producenci i firmy handlowe.
Rob to co umiesz

grass

odpowiedz denis

Post napisał: grass » 13 sie 2007, 17:37

witaj
ja wszystko rozumiem tylko nie wiem dlaczego pisałeś tutaj gdyż tematem jest
tego postu jest "kłopoty z frezami" :)

i nie daje mi spokoju jedna rzecz
za dużo wiesz na temat wnt ja z mini współpracuje 1,5roku i nie wiem tyle co ty :) albo pracowałeś wnt i cię wykopali albo pokłóciłeś sie z doradca z wnt i im obrabiasz za przeproszeniem tyłek
rozmawiałem dzisiaj z doradca i nikt juz nie pracuje na terenie łodzi (zwolnił sie pracownik)
i nie pisz więcej na tym forum wracajmy do tematu
pozdrowienia dla wszystkich

denis

Post napisał: denis » 13 sie 2007, 18:39

Koles grass nawet ci powiem ze kilka maszyn od nas wyszlo z narzedziami WNT. A ten facet z Lodzi obslugiwal nasza firme!!! My jako tacy nie korzystalismy z ich narzedzi (obrobka), klient sie zgadzal wiec gosciu szykowal liste i juz. Pozdrowienia. A no i duzo sie dowiedzialem o wnt od faceta ze spinexu (tez od nich odszedl). Pisal bede co mi sie podoba-wrazenia. Wracamy do tematu.
Rob to co umiesz

Michelangelo
Posty w temacie: 2

Post napisał: Michelangelo » 15 sie 2007, 22:38

I kolega denis (spotkamy sie we wrzesniu) i grass maja racje co do WNT. A teraz osobiscie do kolegi grassa: lepiej zebys tutaj na forum tak jak obraziles "goscia z lodzi" tak go tu przeprosil, poniewaz mial duzy wklad w przygotowanie Ciebie do prowadzenia "wlasnej firmy" i nawet Cie szkolil i pomagal (z poradnika oczywiscie,CZEKAM).
Moze tak teraz temat frezow: widzialem jak pracuja frezy firmy Kendu w aluminium, niesamowita trwalosc, jednak cena wysoka i jedyne czym mozna to bylo przejsc to frez "diamentowy".
Nie przepracowałem ani jednego dnia w swoim życiu. Wszystko co robiłem, to była przyjemność.

jerz
Posty w temacie: 2

Post napisał: jerz » 02 wrz 2007, 09:41

Te dwa frezy płytkowe wytrzymały po dwa 14 godzinne programy wykonując na gotowo dwie matryce i dwa stemple w materiale NC11LV o twardości 60HRC
Załączniki
kieninger.jpg
kieninger.jpg (14.84 KiB) Przejrzano 764 razy
garant.jpg
garant.jpg (18.78 KiB) Przejrzano 764 razy

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Frezowanie / Frezarki Konwencjonalne”