Śruby z chin
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Śruby z chin
Czy ktoś się orientuje jaki jest całkowity koszt zamówienia np takich śrub z chin http://cgi.ebay.pl/3-anti-backlash-ball ... 3a593e4c0e ?
Chodzi mi tutaj o koszta typu cło, podatek, prowizje.
Chodzi mi tutaj o koszta typu cło, podatek, prowizje.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
często gęsto chińczyki starają się nie narażać cie na koszta. Często przy wysyłce deklarują zaniżoną wartość, lub jako próbka, albo powrót z naprawy gwarancyjbej, czyli podatek wtedy tylko od kilku dolarów przesyłki i zero cła.
Jak kupowałem napędy servo ac byłem zadowolony z zakupów. Dolar był blisko 2zł i jeszcze ich zbałamuciłem próbnymi zamówieniami i obiecankami większych serii więc suma sumaru servo 450w wyszło mnie 1000-1200zł zestaw (servo + driver)
Obecnie kupuje wrzeciono, tym razem przez ebay a nie bezpośrednio. Okaże się ile w praktyce bedzie to kosztowało. O i nawet od tego samego sprzedawcy. Jak co to napisze jak to wypadło.
Jak kupowałem napędy servo ac byłem zadowolony z zakupów. Dolar był blisko 2zł i jeszcze ich zbałamuciłem próbnymi zamówieniami i obiecankami większych serii więc suma sumaru servo 450w wyszło mnie 1000-1200zł zestaw (servo + driver)

Obecnie kupuje wrzeciono, tym razem przez ebay a nie bezpośrednio. Okaże się ile w praktyce bedzie to kosztowało. O i nawet od tego samego sprzedawcy. Jak co to napisze jak to wypadło.
Ostatnio zmieniony 03 paź 2010, 18:49 przez wacek007, łącznie zmieniany 2 razy.
-
okolo tygodnia. wysyłka kurierem TNT. Cena wysyłki 60usd od paczki(od jednego zestawu). Nie pamietam jak to dokładnie było z urzędem, chyba przy niskich kwotach nie przetrzymują towaru, tylko wysyłają zawiadomienie o konieczności wpłaty.
http://allegro.pl/servo-drive-ac-750w-3 ... 57121.html
konkretnie te napędy, tylko 450w, i te moje mają wyprowadzony tylko index enkodera (c), nad czym trochę ubolewam, ale zasadniczo mach i tak nie obsługuje enkoderów w czasie rzeczywistym.
http://allegro.pl/servo-drive-ac-750w-3 ... 57121.html
konkretnie te napędy, tylko 450w, i te moje mają wyprowadzony tylko index enkodera (c), nad czym trochę ubolewam, ale zasadniczo mach i tak nie obsługuje enkoderów w czasie rzeczywistym.
-
A może się troszkę wysil
Kolega z forum tym handluje, więc nie będę mu psuł rynku, o ile w ogóle się to sprzedaje.
Mogę ci jedynie podpowiedzieć dwa serwisy
www.made-in-china.com
www.alibaba.com
Kopalnia chińskiego badziewia, ale bywa że trafi się coś godnego uwagi

Kolega z forum tym handluje, więc nie będę mu psuł rynku, o ile w ogóle się to sprzedaje.
Mogę ci jedynie podpowiedzieć dwa serwisy
www.made-in-china.com
www.alibaba.com
Kopalnia chińskiego badziewia, ale bywa że trafi się coś godnego uwagi