połączenie silnika krokowego ze śrubą - brak osiowości bicie
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 10
Podparcie wiertła (mam akurat łożyska, z otworem fi10 w środku), niczego nie zmienia - jak zasadzę łożysko na wiertło na sam koniec - to nie bije tam prawie wcale, ale im bliżej jestem sprzęgła - to tym bardziej wali na boki, tak że nie da się tego w ręce utrzymać - im bardziej sztywno łożysko trzymam, tym bardziej miota silnikiem, i nie chce się "wycentrować" sprzęgło samoczynnie nijak...SkyLOT pisze:Patrząc na ostatnią część filmiku zaczynam coraz bardziej myśleć, że sprzęgiełka są niedbale wykonane. Sama oś silnika chodzi w osi, jazda zaczyna się od lewej części sprzęgła a na końcu, po prawej, gdzie zamontowane jest wiertło to już masakra.
Z drugiej strony wiertło na końcu nie podparte, więc i to może być przyczyną bicia.
Nie pokazałem tego na filmie, bo ciężko trzymać równocześnie telefon, silnik, łożysko...
No nic, zakliknąłem sprzęgła "sprężynkowe", jak dojdą to się okaże...
Pomogłem? Kliknij poniżej "pomógł"
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Podzielę się swoją krótka choć identyczna historią.
OK półtora roku temu zamówiłem z tego sklepu identyczne 3 sprzegiełka z tym że 6,35/8 i dwa dni zachodziłem w głowę co jest nie tak bo biły strasznie??? Wziąłem je do pracy do doświadczonego tokarza prosząc o sprawdzenie i wyszło że to chiński chłam-otwory nie dosyć że nie w osi to jeszcze pod kątem-od razu poszły do kosza i do tej pory śmigam na sprzęgiełkach elastycznych.
Ku przestrodze przed tym sklepem.
Pozdrawiam
OK półtora roku temu zamówiłem z tego sklepu identyczne 3 sprzegiełka z tym że 6,35/8 i dwa dni zachodziłem w głowę co jest nie tak bo biły strasznie??? Wziąłem je do pracy do doświadczonego tokarza prosząc o sprawdzenie i wyszło że to chiński chłam-otwory nie dosyć że nie w osi to jeszcze pod kątem-od razu poszły do kosza i do tej pory śmigam na sprzęgiełkach elastycznych.
Ku przestrodze przed tym sklepem.
Pozdrawiam
-
Pomijając już potencjalną jakość chińszczyzny, którą handlują - to tydzień czekałem na odpowiedź na maila czy moje zamówienie dotarło, czy jest realizowane, czy coś się z nim dzieje bo ciągle ma status "oczekuje" (a ja nie wiem na co - czy kasa nie dotarła, czy oczekują aż chińczyk wystruga im te części czy co), kiedy będzie można spodziewać części... i szybciej dojechał kurier z przesyłką, a na ich www-sklepie nadal zamówienie wisi z statusem "oczekuje"bartas4 pisze: Ku przestrodze przed tym sklepem.

-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Lipne te sprzęgła są, niedawno takie kupiłem i też ma bicie, ale na tyle małe, że po dokręceniu nie robi żadnych problemów. Można kupić takie w innych sklepach, ale ceny też są "inne". Czasem niestety się okazuje, że jak się kupi tanio, to jest drogo, bo trzeba kupić 2 razy, a czasem się uda przyoszczędzić.
-
Tak informacyjnie - oczywiście że winne okazały się te sprzęgła.
Dzisiaj doszły nowe, zamontowałem - bez żadnych egzorcyzmów ceregieli - po prostu wsadziłem, przykręciłem, i działa pięknie, nie ma bicia, nie ma gubienia kroków czy blokowania silnika w pewnych położeniach...
Dzisiaj doszły nowe, zamontowałem - bez żadnych egzorcyzmów ceregieli - po prostu wsadziłem, przykręciłem, i działa pięknie, nie ma bicia, nie ma gubienia kroków czy blokowania silnika w pewnych położeniach...
-
Tutaj: http://allegro.pl/listing/user/listing. ... d=21447738jacek38 pisze:Witam - a możesz Kolego podać gdzie kupiłeś te dobre? - pozdrawiam Jacek.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Sam wątek wart przeczytania - bardzo cenna lista zaleceń...SkyLOT pisze:Fajnie, że doszedłeś sedna
SpotkanieCNC: STOM-TOOL Marzec 2014
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm
http://www.cnc.info.pl/topics79/spotkan ... t55028.htm