Problem polega na tym, że nie za bardzo wiem jak je ugryźć. Jak już wspomniałem, wzmacniacze nie mają przednich paneli, więc albo muszę kupić takowy, albo czeka mnie przeprawa przez rs232. Bardziej prawdopodobna jest ta druga opcja, więc pojawia się problem z oprogramowaniem. Nie spodziewam się że to będzie plug&play, skąd można załatwić sobie oprogramowanie? bo bez tego ani rusz... Silniki mają hamulce, w manualu znalazłem informację, że potrzebuję czegoś o nazwie brake control relay, typu: LPSE-2H01, co to jest i czy jest to potrzebne?

Pozostaje kwestia sterownika oraz oprogramowania. Puki nie zakręcę silnikami raz w prawo i dwa razy w lewo to nie zamierzam wydawać ani złotówki. Najlepszą opcją na tę chwilę wydają mi się karty mesa, bo CS-Lab jest troszeczkę droższy, plus mach / linuxcnc. Ale o tym później.
A no i wypada powiedzieć gdzie je upcham. Otóż serwonapędy te zamierzam wykorzystać w mojej trzy (na razie) osiowej frezarce która małymi kroczkami powstaje z żelastwa. Chciałbym uzyskać "przyzwoitą" dynamikę oraz dokładność, to drugie zależy raczej od pozostałej mechaniki, ale mam nadzieje że uzyskam z 5g

Jak to odpalić? I na co uważać żeby nie odpalić tego dosłownie?