Witam mam mały problem z postprocesorem z programu fusion 360 , mianowicie postprocesor generuje g kod w ten sposób że maszyna zjeżdża do pozycji n G54 po skosie z bazy. Przeszkadza mi to trochę jak mam coś do toczenia z podparciem konika, maszyna wtedy jedzie pod skosem i kiedyś mało nie przywaliła w konik. I pytanie czy da się to tak zrobić żeby jechała najpierw w osi Z na pozycje G54 a później oś X.
W załączniku G kody i postprocesor.
Pozdrawiam
Postprocesor fusion 360
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Postprocesor fusion 360
- Załączniki
-
- postprocesor.txt
- (53.25 KiB) Pobrany 216 razy
-
- 1.nc
- (354 Bajtów) Pobrany 158 razy
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Postprocesor fusion 360
Witam, mam pytanie odnośnie modułu CAM w fusion 360 . Jak juz wygeneruje g kod z oborbkami dla danego modelu i wrzucam go na maszyne ( masterwood ) zeby obrobic rzeźbę to maszyna nie czyta mi tego kodu. Dowiedzialem sie ze musze wgrac postprocesor do maszyny zeby czytal fusiona. Powie mi ktoś mądry jak to zrobic i skad taki postprocesor wziac ?
Pozdrawiam !

Pozdrawiam !
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Re: Postprocesor fusion 360
Postprocessor generuje Ci kod na PC z Fusion360 a nie w maszynie.Adamwu pisze: ↑16 gru 2019, 07:42Witam, mam pytanie odnośnie modułu CAM w fusion 360 . Jak juz wygeneruje g kod z oborbkami dla danego modelu i wrzucam go na maszyne ( masterwood ) zeby obrobic rzeźbę to maszyna nie czyta mi tego kodu. Dowiedzialem sie ze musze wgrac postprocesor do maszyny zeby czytal fusiona. Powie mi ktoś mądry jak to zrobic i skad taki postprocesor wziac ?![]()
Pozdrawiam !
Tu znajdziesz postprocessory do wiekszosci maszyn:
https://cam.autodesk.com/hsmposts?
https://knowledge.autodesk.com/support/ ... oduct.html