Cześć,
mam pytanko.
Obecnie korzystam z MACH3, ale chcę na próbę przy kolejnej maszynie wziąć na próbę PIKO, które sporo osób polecało.
Jak PIKO współpracuje z programami powyżej 500 tyś lini kodu?
W wersji próbnej na WIN 10 pracuje to słabo, ale nie wiem, czy nie jest to spowodowane próbną wersją, bez podłączonej maszyny, czy problemami z windows 10.
Generalnie spore lagi po wciśnięciu jakiegokolwiek przycisku etc.
spodziewać się takich problemów?
PIKO i duże pliki - 500tys lini kodu i więcej
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 3
Już wszystko wiem, maszyna pracuje
Problem się pojawiał jak się okazuje w oknie CAMa, przy normalnej pracy problem nie istnieje.
Mam w tej chwili dwie obrabiarki na machu i jedną na Piko. I szczerze mówiąc Piko bardzo mi się podoba jak na razie. Z machem bywają problemy, csmio też nie zawsze działa jak powinno - jedno już na gwarancji wymienione. Dodatkowo w wersji IP-M nie działa bazowanie na indeks, a pliki ponad 500-600 tysięcy lini wywalają błąd komunikacji mach/csmio, więc chyba przejdę na Piko całkiem.

Problem się pojawiał jak się okazuje w oknie CAMa, przy normalnej pracy problem nie istnieje.
Mam w tej chwili dwie obrabiarki na machu i jedną na Piko. I szczerze mówiąc Piko bardzo mi się podoba jak na razie. Z machem bywają problemy, csmio też nie zawsze działa jak powinno - jedno już na gwarancji wymienione. Dodatkowo w wersji IP-M nie działa bazowanie na indeks, a pliki ponad 500-600 tysięcy lini wywalają błąd komunikacji mach/csmio, więc chyba przejdę na Piko całkiem.