Witam,
mam problem ze ścieżką narzędzia, a dokładniej z próbą przejechania dwoma różnymi narzędziami po tej samej ścieżce. Gdy dodam drugie narzędzie po tej samej ścieżce i próbuję zapisać pojawia się błąd:
"Ścieżka narzędzia jest pusta. Sprawdź parametry geometrii i operacji."
Próbowałem zmienić kolejność narzędzi itp. ale cały czas pojawia się ten sam błąd. Macie może jakieś pomysły co to może być?
Pozdrawiam
Ścieżka narzędzia
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Re: Ścieżka narzędzia
Trzeba wykonać to w dwóch operacjach.Agalloch pisze:Witam,
mam problem ze ścieżką narzędzia, a dokładniej z próbą przejechania dwoma różnymi narzędziami po tej samej ścieżce. Gdy dodam drugie narzędzie po tej samej ścieżce i próbuję zapisać pojawia się błąd:
"Ścieżka narzędzia jest pusta. Sprawdź parametry geometrii i operacji."
Próbowałem zmienić kolejność narzędzi itp. ale cały czas pojawia się ten sam błąd. Macie może jakieś pomysły co to może być?
Pozdrawiam
Symulacja Host CAD - kolor żółty operacja jednym frezem , kolor różowy drugim po tym samym profilu.
https://zapodaj.net/40aab6f1fe626.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Re: Ścieżka narzędzia
Taki błąd wyświetla się gdy podasz jakieś niepoprawne parametry albo wybierzesz niewłaściwe narzędzie, np gdy byś próbował wyfrezować otwór 10mm frezem o średnicy 12mm.Agalloch pisze: "Ścieżka narzędzia jest pusta. Sprawdź parametry geometrii i operacji."
...Programowanie ma to do siebie, że urzeczywistnienie nawet najbardziej
oczywistego pomysłu jest znakomitą definicją słowa "frustracja"...
oczywistego pomysłu jest znakomitą definicją słowa "frustracja"...