Frezowanie w 4 osiach
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 7
Frezowanie w 4 osiach
Wykonałem kilka operacji w 3 osiach, w ostatnie j operacji /jest to niewielki element/, wyfrezowałem sobie trzpień pod 4 oś. Pytanie w jaki sposób teraz wybrać nowy postprocesor? wszystko dzieje się na tym samym elemencie, tylko jak pisałem wyżej były trzy osie a więc inny postprocesor.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
Re: Frezowanie w 4 osiach
na samej górze drzewa masz Cam-Part(nazwa części)
tam klikasz dwa razy i pojawia Ci się menedżer definicji taki jak na początku tworzenia części i tam w pierwszym rozwijalnym menu masz możliwe do wyboru posty.
Pamiętaj, że przy zmianie posta niektóre właściwości będziesz musiał zdefiniować od nowa.
tam klikasz dwa razy i pojawia Ci się menedżer definicji taki jak na początku tworzenia części i tam w pierwszym rozwijalnym menu masz możliwe do wyboru posty.
Pamiętaj, że przy zmianie posta niektóre właściwości będziesz musiał zdefiniować od nowa.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!
-
Ale podtekst był taki, czy jak zmienię postprocesor to nie sypną się wczesniejsze operację które były programowane z innym /trzyosiowym/ postprocesorem?
To nie działa tak jak np kolejne zero detalu? chodzi tu o filozofię, ustawiam jedno zero, robie operacje, ustawiam drugie, robie inne operacje, ale mam do wszystkiego wgląd
To nie działa tak jak np kolejne zero detalu? chodzi tu o filozofię, ustawiam jedno zero, robie operacje, ustawiam drugie, robie inne operacje, ale mam do wszystkiego wgląd
-
ok,dzięki, mógłbyś jeszcze podpowiedzieć jakie jaki postprocesor wybrać pod cztery osie?
pytam o nazwy postprocesorów, które są automatycznie wgrywane podczas instalacji, wiem że to się inaczej odbywa, ale nie mam wyjścia, oczywiście wszystko wcześniej przetestuję w powietrzu na ploterze. Jest może coś charakterystycznego w nazwie posta pod 4 osie?
pytam o nazwy postprocesorów, które są automatycznie wgrywane podczas instalacji, wiem że to się inaczej odbywa, ale nie mam wyjścia, oczywiście wszystko wcześniej przetestuję w powietrzu na ploterze. Jest może coś charakterystycznego w nazwie posta pod 4 osie?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 6
zazwyczaj jest jakiś dopisek 4x 4 ax itp...
pod plotery najlepsze są posptrocesory pisane pod HAASa, one są proste do granic możliwości.
pod plotery najlepsze są posptrocesory pisane pod HAASa, one są proste do granic możliwości.
Można?
Morzna!!!
Morzna!!!