Witam
Mam taki problem ze gdy cala elektronika frezarki podlaczona jest do komputera to 2 diody na plycie swieca gdy uruchomie program mach2 obie natychmiast gasna.
problem z plyta glowna ssk-mb
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
ustawilem macha jak na stronie http://www.akcesoria.cnc.info.pl/mach2_konfig.htm i dalej diody sie nie swieca i silniki nie chodza tylko piszcza jak emergency wcisne
[ Dodano: 2008-01-06, 22:56 ]
silniki sie poruszaja manualnie ale diody na sterowniku sie nie swieca czy to źle?

[ Dodano: 2008-01-06, 22:56 ]
silniki sie poruszaja manualnie ale diody na sterowniku sie nie swieca czy to źle?
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 3
Piszczące silniki mogą (ale nie koniecznie) być objawem zbyt małego prądu jaki jest do nich podawany(od razu uprzedzam że poprawnie działające będą dość gorące i to jest norma).
Może zasilacz za słaby ewentualnie potencjometr źle ustawiony na sterowniku SSK-B01 (bo taki pewnie ma kolega?). U mnie diody odpowiedzialne za sterowanie przekaźnikami świecą się po włączeniu kompa, gasną po uruchomieniu mach-a (do ustawienia w mach).
Natomiast diody na sterowniku SSK-B01 zapalają się natychmiast po włączeniu sterownika i świecą przez cały czas. Brak świecenia oznacza albo brak prądu na sterowniku albo coś źle połączone.
Może ktoś bardziej obeznany w temacie koledze pomoże...
Może zasilacz za słaby ewentualnie potencjometr źle ustawiony na sterowniku SSK-B01 (bo taki pewnie ma kolega?). U mnie diody odpowiedzialne za sterowanie przekaźnikami świecą się po włączeniu kompa, gasną po uruchomieniu mach-a (do ustawienia w mach).
Natomiast diody na sterowniku SSK-B01 zapalają się natychmiast po włączeniu sterownika i świecą przez cały czas. Brak świecenia oznacza albo brak prądu na sterowniku albo coś źle połączone.
Może ktoś bardziej obeznany w temacie koledze pomoże...