Witam
Mam pewien problem z konfiguracją płytki mb1 pod mach3.
Podłączyłem zewnętrzny E/stop w taki sposób, że po wciśnięciu go zostaje odcięte napięcie zasilania 12V do płytki. Problem polega na tym że jeżeli wrzeciono jest załączone (przekaźnik na płycie włączony) i wcisnę e/stop - mam stop, wszytko staje jest ok ale po powrocie napięcia mach3 nie resetuje się i wrzeciono odpala się automatycznie. Czy mogę w jakiś sposób temu zaradzić? Czy mach3 ma jakąś ukrytą opcję która po wystąpieniu braku napięcia spowoduje jego reset?
dzięki wielkie za pomoc.
SSK-MB1 Zanik napięcia zasilania i restart wrzeciona
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? czy wiesz że zasilanie 12V dla płyty głównej jest konieczne! Czy zasilasz sterowniki z płyty głównej? Jeśli tak to czy w ogóle jeszcze działają?
Jakim cudem mach 3 miał by o tym wiedzieć? Przecież nie dostaje żadnego sygnały poprzez LPT.
Dlaczego nie podepniesz e-stop bezpośrednio do odpowiedniego pinu w lpt?

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
ma racje a czy ty kolego lolos patrzyłeś schemat połączeń na płytce tam masz podane E-stop skąd połączyćgras107 pisze:Czy ty zdajesz sobie sprawę z tego co robisz? czy wiesz że zasilanie 12V dla płyty głównej jest konieczne! Czy zasilasz sterowniki z płyty głównej? Jeśli tak to czy w ogóle jeszcze działają?Jakim cudem mach 3 miał by o tym wiedzieć? Przecież nie dostaje żadnego sygnały poprzez LPT.
Ostatnio zmieniony 10 sty 2012, 18:12 przez orzel10000, łącznie zmieniany 2 razy.