Prasa krawedziowa-jaka?
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Prasa krawedziowa-jaka?
Witam. Potrzebuje pomocy jaka wedlug Was bylaby najlepsza prasa do giecia blach na poszycie burt takich jak na zdjeciu?
- Załączniki
-
- Burty.jpg (25.2 KiB) Przejrzano 4962 razy
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
-
Mariuszczs pisze:A góra tej burty to dodatkowy profil kwadrat ? Czy po prostu krawędź blachy wygięta w kwadrat ? Dół też chyba jest wygięty podobnie.
Blacha na dole i gorze nie jest zaginana jest prosta.
Na dole i gorze to jest profil zamkniety z ktorego jest zrobiona ramka i do tej ramki przyspawana jest blacha i to o nia mi chodzi a dokladnie o te dwa pasy ktore sa wzdluz calej burty na czym to mozna wygiac?Grubosc blachy to 2mm.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
no wyglądają podobnie ale te z filmu więcej jak 0,5 raczej nie strawią lata temu ja kupowałem w Autosanie Sanoku mieli linię i walcowali a kilka lat temu do Słomczyna woził gość burty i same blachy tyle że profil był niższy taki jak na polskich przyczepach czy teraz wozi nie wiem nie byłem ze trzy lata stał koło rolniczych
-
te z niskim profilem nie wchodza w gre jest ich masa na allegrogalon pisze:no wyglądają podobnie ale te z filmu więcej jak 0,5 raczej nie strawią lata temu ja kupowałem w Autosanie Sanoku mieli linię i walcowali a kilka lat temu do Słomczyna woził gość burty i same blachy tyle że profil był niższy taki jak na polskich przyczepach czy teraz wozi nie wiem nie byłem ze trzy lata stał koło rolniczych
ile moze kosztowac wygiecie mb blachy na krawedziarce wysokosc 50 cm(na gotowo) grubosc blachy 2mm okolo 300mb/miesiac?HUD pisze:Takie burty bez problemu można wykonać na krwędziarce, i jeśli to nie ma być produkcja masowa to na pewno tańsze od walców.