oprawcafotografii pisze:Prokopcio - cos jeszcze poza warstwami dodales?
Nic z ważnych rzeczy, ale na warstwach było dużo zmian.
Jak zwykle brak instrukcji
W skrócie:
1. Przy pierwszym uruchomieniu wszystkie "Twoje" parametry są kopiowane na wszystkie warstwy
2. z poziomu programu niema możliwości zmiany kolejności wykonywania warstw więc warto rysować kolorami "podpatrzonymi w programie".
3. ustawiamy właściwości obróbki dla każdej z warstw - wyboru edytowanej warstwy dokonuje się zaznaczeniem ComboBoxa (kropki) przy warstwie. CheckBoxy (ptaszki) służą do włączenia/wyłączenie warstwy (odchaczona warstwa nie będzie wykonana)
4. Wprowadziłem dla każdej warstwy możliwość nazywania narzędzia - jeśli nazwa będzie inna niż poprzednio używanego narzędzia - program zostanie wstrzymany do czasu wymiany i pomiaru narzędzia - zostanie wyświetlony odpowiedni komunikat.
Co do innych zmian to:
1. Wprowadziłem skalowanie na wymiar - aktualny wymiar detalu (pliku) jest wyświetlany na górnej belce - po kliknięciu masz możliwość wpisania wymiaru na jaki rysunek ma być przeskalowany.
2. Poprawiona została stabilizacja prędkości narzędzia - poprzednio była ustalana prędkość osi co było okropnym błędem (nie wiem czemu nikt nie zauważył

)
3. dodałem obsługę ręcznych "szybkich" przejazdów po skosach - wygodne do szybkiego przemieszczenia maszyny z pełną prędkością w czasie testowania ustawianych parametrów osi.
4. Wprowadziłem podgląd stanów poszczególnych pinów na wtyczce DB25 (LPT) - ułatwia konfigurację kontrolera i diagnozę usterek.
5. rozszerzyłem konfigurację wejść/wyjść (np. krańcówki mogą być na pinach 11,12,13)
6. Zmniejszyłem obciążenie procesora - przetwarzanie powinno działać szybciej.
7. Automatycznie "dopinanie" konfiguracji do pliku HPGL.
8. Jeszcze kilka pierdół mało istotnych dla Was.
[ Dodano: 2010-10-27, 16:22 ]
pitsa pisze:Pobrałem, zainstalowałem i mam teraz to o czym tak marzyłem - pełną władzę nad maszyną sterowaną przez USB.

Cieszę się bardzo że tak uważasz. Ja jeszcze wiele mam życzeń.
Kręćcie filmiki !!! Please !