połączenia rozłączne spoina
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 4
połączenia rozłączne spoina
Witam,
Mam problem z wykonaniem rysunku spoina,dostałem do wykonania taką spoinę jak w załączniku,
Mam tą spoinę przerysować z wymiarami, wykonać rysunek uproszczony spoiny zaczerniany i rysunek umowny z wymiarowaniem. s=3-20 mm alfa=50-60 stopni b=0-3 mm
Jednak muszę przyznać że kompletnie nie wiem jak mam to zrobić nie było mnie też na zajęciach. Czytam dobrzańskiego ale nic nie przychodzi mi do głowy. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi w łopatologiczny sposób? Może ktoś mógłby podeslac jakiś szkic czy coś z opisem jak to zrobić, żebym wiedział jak to mniej więcej ma wyglądać. Bardzo proszę o pomoc. Pewnie nie jest to jakoś zbyt trudne ale na prawdę mam problem.
Proszę o pomoc
Mam problem z wykonaniem rysunku spoina,dostałem do wykonania taką spoinę jak w załączniku,
Mam tą spoinę przerysować z wymiarami, wykonać rysunek uproszczony spoiny zaczerniany i rysunek umowny z wymiarowaniem. s=3-20 mm alfa=50-60 stopni b=0-3 mm
Jednak muszę przyznać że kompletnie nie wiem jak mam to zrobić nie było mnie też na zajęciach. Czytam dobrzańskiego ale nic nie przychodzi mi do głowy. Czy ktoś mógłby wytłumaczyć mi w łopatologiczny sposób? Może ktoś mógłby podeslac jakiś szkic czy coś z opisem jak to zrobić, żebym wiedział jak to mniej więcej ma wyglądać. Bardzo proszę o pomoc. Pewnie nie jest to jakoś zbyt trudne ale na prawdę mam problem.
Proszę o pomoc
- Załączniki
-
- screenshot_2014-01-04_2213-1.jpg (6.78 KiB) Przejrzano 3380 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
-
-
- Kontakt:
S w tym przypadku masz wysokość blachy... wpisz 14 kąt 60 stopni odległość między elementami obojętnie stycznie czy ze szparą 0,5mm 1 mm
[ Dodano: 2014-01-05, 15:49 ]
z zaczernieniem chodzi o pomalowanie samej spoiny na czarno to wszystko... rysujesz to dokładnie tak samo jak miałeś na początku w zadaniu tylko że dopisujesz miary i kolorujesz na czarno spoinę
[ Dodano: 2014-01-05, 15:49 ]
z zaczernieniem chodzi o pomalowanie samej spoiny na czarno to wszystko... rysujesz to dokładnie tak samo jak miałeś na początku w zadaniu tylko że dopisujesz miary i kolorujesz na czarno spoinę

-
-
- Kontakt:
-
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
połaczenia spawane spoina typ pachwinowy
cześć, na dole wrzucam zdjęcie mojego projektu spoiny do wykonania. Wiem tylko że jest to typ spoiny pachwinowej. czy ktość mógłby mi pomóc, jak wygląda umowny rysunek oraz widoki od strony lica i grani? byłabym wdzięczna bo nie mam pojęcia jak to zrobić 

zuzinkam