Przedmiot w realu wygląda tak:

Póki co zgodnie z książką i Internetem doszedłem do czegoś takiego:

Awincentyk pisze:proszę nie szczerzyć zębów ze śmiechu
A jak się mają mieć..., czują się świetniewincentyk pisze: Ale nadal nie wiem jak mają się linie przerywane
W moim, czy Twoim rysunku?..., bo trochę się różnią , więc nie wiem o co pytaszwincentyk pisze:Poza tym wszystko inne do przyjęcia?
Trzeba uzupełnić.wincentyk pisze:Co z dolnym rysunkiem
Widzę, że mam do czynienia z człowiekiem oświeconym inaczej. Pytam więc po raz kolejny. Rysując dolny rysunek, jakie rzeczy powinienem na nim zaznaczyć? Czy oś przechodząca przez ząb dzieli go na dwie równe części? Jeśli nie dzieli, to w jaki sposób ją poprowadzić?dudis69 pisze:A jak się mają mieć..., czują się świetniewincentyk pisze: Ale nadal nie wiem jak mają się linie przerywane
Też do poprawy.wincentyk pisze:Co z dolnym rysunkiem
Może dlatego, że nie mam cyrkla, albo nie jestem klonem, wybór należy do Ciebie.wincentyk pisze:mam do czynienia z człowiekiem oświeconym inaczej
Te które już narysowałeś plus parę linii odnoszących się do szczegółów budowy w tym rzucie.wincentyk pisze:Rysując dolny rysunek, jakie rzeczy powinienem na nim zaznaczyć
W wielowypuście tak, w zębatce zależy min. od przebiegu linii podziałowej zęba.wincentyk pisze:Czy oś przechodząca przez ząb dzieli go na dwie równe części?
ochlaptus, patałachu wyjmij już twarz z rozporka , i odetchnij trochę.ochlaptus pisze: Ameryki nie odkryłeś