Tolerancja
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
Friko odesłał cie byś nabył sobie normy i poznał rysunek techniczny od teoretycznej podszewki. Chyba pierwszy raz faktycznie komuś (na swój przewrotny sposób) próbował pomóc, doceń to bo zazwyczaj trolluje offtopami, które trzeba do znudzenia zgłaszać do moderacji.rc666 pisze:Co to jest???friko pisze:http://www.narzedziownie.pl/?t=k&i=218&n=5685

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Jest kilka sposobów:
- wygodnie jest jesli w tabelce jest rubryka pt: Tolerancja ogólna. Tu wpisujesz i po sprawie. Niestety w programach CADowskich czesto w tabelce sa bzdury np wersja programu, czy sposób rzutowania (jakbysmy nie wiedzieli czy jestesmy w Ameryce czy w Europie).
- w uwagach nad tabelka możesz wpisać po prostu: tolerancja ogólna..., możesz wpisac też np: wymiary nietolerowane wykonać wg... lub podobnie byle zwięźle, jasno i zrozumiale (jednoznacznie).
- wygodnie jest jesli w tabelce jest rubryka pt: Tolerancja ogólna. Tu wpisujesz i po sprawie. Niestety w programach CADowskich czesto w tabelce sa bzdury np wersja programu, czy sposób rzutowania (jakbysmy nie wiedzieli czy jestesmy w Ameryce czy w Europie).
- w uwagach nad tabelka możesz wpisać po prostu: tolerancja ogólna..., możesz wpisac też np: wymiary nietolerowane wykonać wg... lub podobnie byle zwięźle, jasno i zrozumiale (jednoznacznie).
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
I kto tu trolluje offtopami?!Bri pisze: Friko odesłał cie byś ...zazwyczaj trolluje offtopami, które trzeba do znudzenia zgłaszać do moderacji.
Ten link podałem dla: @Jaacekkkkkk, a nie forumowiczom @rc666 i @Bri ,którzy sami (nie pytani) do tematu nic nie wnieśli poza trollowaniem offtopami !!!
@Bri zgłosiłeś już do moderacji swoje cenne uwagi na temat i swojego troll offtopa?

-
- ELITA FORUM (min. 1000)
BRI!!!
Dzieki za uwagi odnosnie friko ale, jesli ktos grzecznie pyta to dlaczego nie udzielic jakiej bardziej precyzyjnej odpowiedzi.
Jednym z przeslalenk tego forum, tak mi sie wydaje, jest to aby zaoszczedzic troche pieniedze przez to ze sam mozesz cos wykonac. Metoda proponowana przez friko jest dokladnie przeciwinstwem tego: nie wiesz czegos to zatrudnij fachowca, zaplac mu i po krzyku. Tak ja to odbieram.
Wracajac do tematu to: tolerancje ogolna teoretycznie mozesz wstawic gdzie chcesz jako uwagi. Innym rozwiazaniem jest aby zrobic sobie wlasna tabelke i tam wsatawic rubryke odnosnie tolerancji. Pozniej tylko wstawiasz gotowa tabelke i po krzyku.
FRIKO!!! Jezeli nie wiesz jak to zrobic to zapytaj, chetnie odpowiem bez dodatkowych kosztow, za "friko"
Dzieki za uwagi odnosnie friko ale, jesli ktos grzecznie pyta to dlaczego nie udzielic jakiej bardziej precyzyjnej odpowiedzi.
Jednym z przeslalenk tego forum, tak mi sie wydaje, jest to aby zaoszczedzic troche pieniedze przez to ze sam mozesz cos wykonac. Metoda proponowana przez friko jest dokladnie przeciwinstwem tego: nie wiesz czegos to zatrudnij fachowca, zaplac mu i po krzyku. Tak ja to odbieram.
Wracajac do tematu to: tolerancje ogolna teoretycznie mozesz wstawic gdzie chcesz jako uwagi. Innym rozwiazaniem jest aby zrobic sobie wlasna tabelke i tam wsatawic rubryke odnosnie tolerancji. Pozniej tylko wstawiasz gotowa tabelke i po krzyku.
FRIKO!!! Jezeli nie wiesz jak to zrobic to zapytaj, chetnie odpowiem bez dodatkowych kosztow, za "friko"
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
Zgubne triumfy makdonaldyzacji w USA widać wszędzie, nawet tu na forum:rc666 pisze:...Jednym z przeslalenk tego forum.. zaoszczedzic troche pieniedze...
"miszcz" trollowania offtopowego dudis69
https://www.cnc.info.pl/topics108/akson ... t35834.htm
może by tak zgłosić do moderacji znudzeniowej

-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Jacku - zrobiłeś ok, pracujemy z klientem który od ok. 6 otworów wzwyż stosuje tabele wymiarowane metoda współrzędnych, tak samo traktuje fasolki (współrzędne i LxB w tabelce, ewentualny kąt na rysunku) - wszystko dzięki temu jest przejrzyste, a zdarzają się rysunki z blisko 50 otworami.
Taki dopisek tez będzie ok, jeśli będzie we widocznym miejscu (jeśli w pobliżu tabelki z otworami to powinno być wystarczająco zauważalne)
Pozwolę sobie na offtop tak z okazji 500 postów i prawie 3 lat spędzonych na forum: Nasza dalsza rozmowa będzie miała sens gdy nabierzesz ogłady, pokory i twoje wypowiedzi będą na temat.
Taki dopisek tez będzie ok, jeśli będzie we widocznym miejscu (jeśli w pobliżu tabelki z otworami to powinno być wystarczająco zauważalne)
Odpowiedziałem osobie powyżej na pytanie - przyznaje się że wiem że to nie był założyciel wątku.I kto tu trolluje offtopami?!
Pozwolę sobie na offtop tak z okazji 500 postów i prawie 3 lat spędzonych na forum: Nasza dalsza rozmowa będzie miała sens gdy nabierzesz ogłady, pokory i twoje wypowiedzi będą na temat.

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel