Aksonometria!
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 7
Aksonometria!
Witam. Na jutro mam wykonać zadanie z aksonometrii. Profesor dał nam rysunek, który mamy wykonać w aksonometrii. W sumie to n\jestem całkiem zielony i nie wiem jak mam wykonać ten rysunek, czy jakoś pod skosem, czy normalnie prosto z wymiarami. Do postu dołączam zdjęcie z rysunkiem. Proszę o pomoc w tym temacie! Z góry dzięki!
- Załączniki
-
- Bez tytułu.jpg (43.94 KiB) Przejrzano 1263 razy
Tagi:
-
- Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 2
Aksonometrię już masz (izometria, to rodzaj aksonometrii o ile dobrze pamiętam)
Jeśli chodzi o rzuty prostokątne, to załączam.
http://imageshack.us/f/827/model1k.jpg/
Nie chcę się tu wymądrzać ani nikogo oceniać, ale mam pewne spostrzeżenie:
Ostatnio wiele osób pyta o proste rysunki. Warto oglądać i przerysowywać sobie rożne przedmioty (zawory, klocki lego, zawiasy, cokolwiek nam wpadnie w ręce) To jest bardzo przydatna rzecz. Uczy też kreatywności przydatnej w wielu innych dziedzinach.
Ja chętnie pomogę, jeśli coś jest dla kogoś trudne ale tu chyba chodzi o wypracowanie sobie pewnych umiejętności. Zauważam, że coraz młodsi ludzie, szczególnie korzystający z programów CAD3d mają problemy z tą tematyką.
Traktujmy CAD jako narzędzie wspomagające ale myślmy i analizujmy samodzielnie.
Jeśli chodzi o rzuty prostokątne, to załączam.
http://imageshack.us/f/827/model1k.jpg/
Nie chcę się tu wymądrzać ani nikogo oceniać, ale mam pewne spostrzeżenie:
Ostatnio wiele osób pyta o proste rysunki. Warto oglądać i przerysowywać sobie rożne przedmioty (zawory, klocki lego, zawiasy, cokolwiek nam wpadnie w ręce) To jest bardzo przydatna rzecz. Uczy też kreatywności przydatnej w wielu innych dziedzinach.
Ja chętnie pomogę, jeśli coś jest dla kogoś trudne ale tu chyba chodzi o wypracowanie sobie pewnych umiejętności. Zauważam, że coraz młodsi ludzie, szczególnie korzystający z programów CAD3d mają problemy z tą tematyką.
Traktujmy CAD jako narzędzie wspomagające ale myślmy i analizujmy samodzielnie.