upadły_mnich pisze:Niestety ale Cię zmartwię. Nie jest to prawidłowo narysowane.
- w Polsce na półwidoku-półprzekroju kreskuje sie z prawej strony
- ten rowek wzdłuż na górnym rzucie i dolnym sie nie zgrywa. Czegoś tu brakuje. W najprostszym przypadku brak symbolu, że rzut obrócono. Chociaż po co go obracać?
- Ten rowek, do którego 2 wymiary przeciagnałeś, albo powinien mieć na górze dodatkową krawędź - jesli jest to rowek kołowy, albo powinien być na widoku z góry (czyli dolnym) narysowany.
- czy to sa 2 detale połozone na sobie czy jeden detal? Kreskowanie świadczy, że to jeden detal ale co w takim razie robi ta linia gruba pozioma?
- jesli na głównym rzucie jest gwint to powinien byc oznaczony na rzucie z góry.
- Na górnym rzucie nie narysowałeś ścięcia
- masz źle oznaczony kierunek - strzałki A-A powinny byc od dołu albo rzut główny "do góry nogami"
kurczę, a niby miało być dobrze, bo sprawdzał mi to wykładowca i sam doradzał :/
a dałoby się to jakoś zwymiarować i na razie przymknąć oko na te niedociągnięcia? Narzucić tylko linie, wymiary przykładowe, później ja bym p;odstawił prawidłowe liczby... Nawet, jak jest źle, to projekt muszę skończyć.
gwoli ścisłości: wiem, że górny rzut nie ma osi symetrii, że są innych wymiarów, ale to tylko na brudno!
proszę, o pomoc...