Witam wszystkich,
jak można importować plik taki jak w załączniku, aby był bryłą? Cały czas importuje mi tylko powierzchnię. W opcjach importu mam zaznaczone wszystko, ale też nic z tego nie wychodzi. Dołączam przykładowy plik stp.
Co należy zrobić?
Pozdrawiam
Import stp do Solid Edge
Jak zaimportować plik, aby był edytowalny?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 3
Re: Import stp do Solid Edge
Kolego to jedna powierzchnia typu rurka. Nie może to być bryła, bryła ma objętość i jest ze wszystkich stron zamknięta.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dzięki za szybka odpowiedź.
To wiem, ale myślałem, że z tego też się uda.
A w przypadku takim jak w tym załączniku? Niby jest typowa rurka z grubością ścianki, ale nadal są to tylko powierzchnie.
To wiem, ale myślałem, że z tego też się uda.
A w przypadku takim jak w tym załączniku? Niby jest typowa rurka z grubością ścianki, ale nadal są to tylko powierzchnie.
- Załączniki
-
- Test2.zip
- (8.28 KiB) Pobrany 169 razy
-
Nie zrobisz bryły jeśli powierzchnie się nie stykają i są szczeliny. Ustaw sobie dokładność modelowania 0.01 i zszyj powierzchnie do bryły. Masz body w załączniku.
- Załączniki
-
- Test2_stp.rar
- (13.66 KiB) Pobrany 151 razy
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
A możesz mi podpowiedzieć, jak zrobić tę bryłę krok po kroku? Nie mogę znaleźć nigdzie info jak to się robi.
Zszyłem powierzchnie, ale z dokładnością 0,1, bo dokładniejsze nie wchodzi. Ale jak zrobić bryłę?
Zszyłem powierzchnie, ale z dokładnością 0,1, bo dokładniejsze nie wchodzi. Ale jak zrobić bryłę?
-
Dokładność szycia musi być większa niż szczeliny. Jeśli szczeliny są na 0.05 to zszywasz z dokładnością do 0.06.
Używam NX-a.
Używam NX-a.