Witam.
mam taki problem że chcę wysłać pliki całej frezarki do znajomego i wychodzą straszne błędy.
Np program szuka ścieżki docelowej z mojego komputera na jego, przez co nie otwiera plików.
W języku html nazywa się to miejsce docelowe względne i bezwzględne.
Proszę powiedzcie mi czy da się ustawić miejsce docelowe względne?
Przesyłanie złożeń z plikami .par
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Nic prostszego.
Wystarczy skorzystać z narzędzia o nazwie View and Markup, instaluje się razem z SE
. Start/Programy/Solid Edge/View and Markup. Po uruchomieniu klikasz Przycisk aplikacji/Otwórz/Menadżer rewizji. W oknie wskaż całą frezarkę, chodzi mi o złożenie. Spowoduje to jej otwarcie, podobnie jak w Excelu. Kliknij: *Rozwiń wszystko
*Zaznacz wszystko
*Następnie Kopiuj
*Aktywne stanie się Ustaw ścieżkę.
*Kliknij spowoduje to wyświetlenie okna, na którym wskaż jakiś folder. Spakuj go i prześlij do znajomego. Będzie się otwierało bez problemów.
Sposób przydatny gdy ma się pliki składowe złożenia w różnych katalogach, a chcemy je przenieść do jednego
:)
Wystarczy skorzystać z narzędzia o nazwie View and Markup, instaluje się razem z SE

*Zaznacz wszystko
*Następnie Kopiuj
*Aktywne stanie się Ustaw ścieżkę.
*Kliknij spowoduje to wyświetlenie okna, na którym wskaż jakiś folder. Spakuj go i prześlij do znajomego. Będzie się otwierało bez problemów.
Sposób przydatny gdy ma się pliki składowe złożenia w różnych katalogach, a chcemy je przenieść do jednego

Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Kontakt:
robmit pisze:Ja bym powiedzial ze troche skomplikowane. W Solid Works z glownego menu wybieramy "zapisz jako przenosna" czy jakos tak i bez zadnego kombinowania mamy wszystko w jednym katalogu.

Aciera f55 TNC426 (280474-15)