Układ
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Układ
Witam wszystkich. Jestem studentka kierunku transport. Potrzebuje pomocy w stworzeniu układu, który składa się z płyty, dwóch prowadnic, śruby zamontowanej do płyty z łożyskiem i silnikiem. Niestety mój prowadzący nie był na tyle łaskawy by wyjaśnić to konkretnie. Projekt mam stworzyć w SolidEdge, ale nie wiem jak poprawnie ma to myć zamontowane. Proszę o pomoc:) Pozdrawiam.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Witam.
Po pierwsze w jakie wersji pracujesz, lub masz zamiar pracować. Po drugie zrób jakiś rysunek, może być na kartce, podobno językiem inżynierów jest rysunek. A po trzecie, to ma być złożenie, dokumentacja płaska czy same modele?
Po pierwsze w jakie wersji pracujesz, lub masz zamiar pracować. Po drugie zrób jakiś rysunek, może być na kartce, podobno językiem inżynierów jest rysunek. A po trzecie, to ma być złożenie, dokumentacja płaska czy same modele?
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

-
Problem jest w tym, ze nie mam wizji na ten rysunek, owszem narysowałam jeden nawet byłam z nim u wykładowcy, sprzeciwów zbytnich nie było, ale tam nic nie jest połaczone, wszystko po kolei przymocowałam do płyty, ale przeciez tak to nie moze działac. Dlatego własnie zwracam się do Was, o pomoc w narysowaniu takiego układu. Mam Solida Edge ST5 i V16. To wszystko ma być złożone.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Jak możesz to pokaż ten rys. Jakieś gabaryty, zastosowanie? Cokolwiek? I w czym masz problem, chcesz aby zrobić to za Ciebie czy masz problem z relacjami, czy... Jeżeli nie będziesz wiedział co chcesz osiągnąć ciężko będzie Ci pomóc.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 

-
Wyglada to tak, mam sciagnac czesci do projektu ze strony np. iguscad, zapisac je w odpowiednim formacie i w jakimkolwiek solidzie utworzyc relacje miedzy nimi(złozyc uklad) i tu dla mnie pojawia sie problem, bo co z czym połaczyc, zeby było dobrze:/ Nie chce zeby ktoś za mnie to złozył w solidze, powinnam dac rade sama. Wieczorem podesle zdjecie mojego układu i czesci, ktore sciagnełam, gdybys mogł sprawdzic czy sa odpowiednio dobrane.