Geometria
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Geometria
Hej mam rysunek wykonany w programie autocad. Jesto kostka która posiada na jednej z scianek kieszeń o skoplikowanym zarysie. I teraz moje pytanie
czy jest mozliwosc skopiowania tego zarysu do solid edge w celu wykonania bryły:P??? (Ten rysunek otwiera mi sie równiez w solidzie w iso draft.) Poprostu chce sobie zaoszczedzic pracy i w iso part po przesciu do szkicu niechce rysowac ponownie tego zarysu tylko go wkleic??? z góry dziekuje za pomoc:)

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
należy pamiętać o tym iż po przejściu do szkicu program automatycznie włącza polecenie linia i dlatego Ctrl+V nie działa. Po otworzeniu szkicu kliknij Esc i będzie OKI 
a na jakiej wersji pracujesz?? Jeżeli masz ST możesz skorzystać z polecenia Utwórz 3D, pozwalającego w szybki sposób zaimportować rzuty na odpowiednie płaszczyzny razem z wymiarami.

a na jakiej wersji pracujesz?? Jeżeli masz ST możesz skorzystać z polecenia Utwórz 3D, pozwalającego w szybki sposób zaimportować rzuty na odpowiednie płaszczyzny razem z wymiarami.
Ponieważ się na tym nie znam chętnie się tym zajmę 
"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"

"Jeżeli zrobisz coś dobrze raz, od tego momentu staje się to Twoim obowiązkiem"
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 6
Tak kolego miałem cos z tym programem do otwierania tego rodzaju plików. Wszystko fajnie tylko pojawil sie drugi problem.Gdy otwieram w drafcie ten detal(narysowany w autocadzie i zapisany w formacie dwg) to zmieniaja mi sie jego wymiary np. wymiar gabarytu 352,62mm zmienia sie na 235,75mm hmm pozostale wymiary tak samo?? jakas podpowiedz.??Z góry dziękuje.
[ Dodano: 2011-09-28, 01:23 ]
i jeszcze jedno pytanie gdy wrzuce zarys tej kieszeni do parta do szkicu to jak wyjde ze szkicu i chce ten zarys wyciagnąć to program wyswietla ze poszczegolne odcinki zarysu nie są połączone ..?? jak je polączyć jak moim zdaniem są połączone?? dzięki:)

[ Dodano: 2011-09-28, 01:23 ]

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 4
Trzeba czytać dokładnie
Po wskazaniu pliku Autocad'a wciskasz Opcje (u dołu) i tam trzeba pogmerać przy skali lub jednostkach miar, i zapisać ustawienia pliku Seacad.
Po wyświetleniu przez program, że odcinki są nie połączone, klikasz Powiększ Do Błędu; klikasz ikonę Przytnij Naroże, przejeżdżasz przez elementy nie połączone i tyle.

Po wskazaniu pliku Autocad'a wciskasz Opcje (u dołu) i tam trzeba pogmerać przy skali lub jednostkach miar, i zapisać ustawienia pliku Seacad.
Po wyświetleniu przez program, że odcinki są nie połączone, klikasz Powiększ Do Błędu; klikasz ikonę Przytnij Naroże, przejeżdżasz przez elementy nie połączone i tyle.