NX 9 problem z postprocesorem

NX CAM/Unigraphics

Autor tematu
karol1992
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

NX 9 problem z postprocesorem

Post napisał: karol1992 » 21 sty 2015, 13:29

Witam . Mój problem polega na tym że maszyna BRIDGEPORT ze sterowaniem HEIDENHAIN 430pb nie generuje posuwów roboczych lecz tylko na fMAX jezdzi podczes skrawania i przejazdow , program generuje w nx 9 , i tu pojawia sie pytanie czy mozna to dograc? czy trzeba tworzyc od nowa ?

Tagi:

davish88
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)

Post napisał: davish88 » 23 sty 2015, 21:33

Witam, jak masz plik PUI pp to otwórz go w Post Builder i zobacz jak to tam jest zbudowane, może jest gdzieś błąd, chyba ze masz dostarczony przez dostawce systemu wiec zgłoś się do nich.

masanie

NX 9 interpolacja w 5 osiach

Post napisał: masanie » 29 sty 2015, 11:13

Witam jestem nowy takze jeszcze się nie odnalazłem na forum dlatego podpinam się tutaj. :)
Mój problem.
Mianowicie podczas frezowania operacją zlevel 5 axis okręgu , powierzchnia jest "kanciasta". Podczas generowania ścieżki z odchylonym narzędziem zauważyłem ze łuk podzielony jest na wiele małych wektorów. Wiem, że wybiera się opcje interpolacji jednak NX nie reaguje i z każdą wybraną opcją NX generuje tak samo podzieloną ścieżkę. Długość tych małych wektorków mogę zmieniać opcją tolerancji, jednak mimo wszystko łuk jest dalej podzielony na mniejsze.
Stąd moje pytanie: czy to błąd NXa że nie reaguje na polecenie wyboru interpolacji kołowej czy poprostu w 5 osiach nie jest to możliwe (mimo że są opcje wyboru)?
Załączam zrzut ekranu. Dodam, że w 3 osiach interpoluje łuk tak jak powinno być czyli we współrzędnych I J.
Pozdrawiam, miłego dnia.

Obrazek

Obrazek
Projektant wzornika przemysłowego (modelowanie modeli odlewniczych, programowanie obróbki 3 i 5 osiowej)

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „NX CAM/Unigraphics”