Witam
Mam problem z otwarciem zlozenia w NX6, podczas otwierania zlozenia ktorego wielkosc calego katalogu zlozenia ma okolo 48-50 MB pojawia sie komunikat "OUT OF MEMORY" i drugi komunikat "ERROR OCCURREND DURING DISPLAY OF PART". Otwieralem te zlozenia bez problemu na swierzym systemie. Mialem taki problem okolo 3-4 miesiace temu i wtedy tez nie moglem sobie z tym poradzic i sformatowalem system i wszystko chodzilo oki az do wczoraj kiedy znow sie pojawil ten komunikat. Byc moze ktos z Szanownych Forumowiczow wie co trzeba z tym zrobic i jak zaradzic zeby nie formatowac znow systemu. Domyslam sie ze NX ma zbyt malo jakiejs pamiec tylko nie bardzo wiem gdzie to przestawic. Pamieci operacyjnej w Windowsie mam 3GB.
Z gory dziekuje za okazana pomoc i pozdrawiam
Problem ze otwarciem zlozenia w NX6
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
znalezione na forum CAD.pl:
http://forum.cad.pl/general-fault-excep ... ml#p201162
http://forum.cad.pl/general-fault-excep ... ml#p201162
- może to pomoże?nxcampl pisze:Zwolnienie pracy, niestabilność
Jeśli zaczyna zwalniać należy wyczyścić (usunąć) plik DialogMemory.dlx
Zapisywany jest tam ostatni wygląd okien dialogowych i plik puchnie...
Od NX 7.5 ma być czyszczony automatyczenie.
Lokalizacja: x:\Documents and Settings\Administrator\Local Settings\Application Data\Unigraphics Solutions\NX6...
- należy włączyć pliki niewidoczne

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
Re: Problem ze otwarciem zlozenia w NX6
Miewałem taki komunikat, gdy NX zbliżał się do 2 GB zajętości RAM.nuno888 pisze:pojawia sie komunikat "OUT OF MEMORY"
Związane było to z ograniczeniem Windowsa XP 32-bit i obejść tego za chiny ludowe nie idzie.
Systemy 32b dla każdej aplikacji domyślnie alokują 2 GB RAM. Jeżeli program potrzebuje więcej, system się "wywala" (o programie nie wspominając).
Można kombinować z ominięciem tego ograniczenia przez edysję boot.ini, ale niewiele to daje (2,7 GB RAM).
Jedynym rozwiązaniem wydaje się 64b windows.
Link:
http://www.mcadcentral.com/ug/forum/for ... D=342&PN=1
Najważniejsze:
3GB" /fastdetect /3GB
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Witam
Z gory dziekuje za pomoc widze jednak ze bede musial sie przesiasc na Windowsa 64b, a czy wiedza moze koledzy czy ESPRIT 2007 bedzie dzialal na Windowsie 64b. Jezeli chodzi o rade nxcampl odnosnie usuniecia pliku to nic nie pomoglo dalej jest to samo i zlozenia sie nie otwieraja tylko ten nieszczesny komunikat. Hmm moze jeszcze ktos ma jakis pomysl
pozdrawiam
Z gory dziekuje za pomoc widze jednak ze bede musial sie przesiasc na Windowsa 64b, a czy wiedza moze koledzy czy ESPRIT 2007 bedzie dzialal na Windowsie 64b. Jezeli chodzi o rade nxcampl odnosnie usuniecia pliku to nic nie pomoglo dalej jest to samo i zlozenia sie nie otwieraja tylko ten nieszczesny komunikat. Hmm moze jeszcze ktos ma jakis pomysl
pozdrawiam
-
Nie mam pojęcia, ale pocieszające jest, że wiele programów 32b działa pod W7 64b.nuno888 pisze: ESPRIT 2007 bedzie dzialal na Windowsie 64b.
Są takie, że nie ruszą, np. Catia, ale te zwykle dysponują wersjami 64b.
NX5 w wersji 32b instaluje się i poprawnie działa pod W7 64b.
NX6 i na pewno NX7 mają wersje 32b i 64b.
Dodatkowo dystrybutorzy nie życzą sobie ekstra kasy za dosłanie któreś z wymienionych wersji oprogramowania.
Acha, pamiętaj, że w 64b Windowsie również istnieje domyślne ograniczenie 2 GB RAM na aplikację. Różnica polega na tym, że ograniczenie to możesz usunąć.
64b to nie tylko obsługa powyżej 4 GB RAM (>4GB RAM to juz 32b Windows 2003 obsługuje), a właśnie więcej pamięci dla pojedynczej aplikacji i sprawniejsze nią zarządzanie.
Subiektywnie mogę dopisać, że W7 w wersji 64b pracuje sprawniej od wersji 32b.
-
Nie pamietam, ale to bez znaczenia.Fizyk23 pisze:Witam.
Odkopuje temat.
Saczi napisał:
"Acha, pamiętaj, że w 64b Windowsie również istnieje domyślne ograniczenie 2 GB RAM na aplikację. Różnica polega na tym, że ograniczenie to możesz usunąć. "
Jak usunąć to ograniczenie?
Pozdrawiam.
W7 Pro 64b pracuje wyjątkowo stabilnie z NX, w moim przypadku ciągle 7,5.