Drafting - wymiarowanie
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
- Posty w temacie: 3
Drafting - wymiarowanie
Mam ustawione w profilu domyślnym ustawienia wymiarowania, ale za każdym razem jak jak klikam pomiar to muszę kliknąć w opcji Style na Load all Deafults aby były one dostępne. Można gdzieś ustawić tak abym nie musiał za każdym razem klikać w Load Deafults?
CNC [FADAL 4020] ->CMM [Mitutoyo BN710]-> CAD,CAM (NX7.5 modeling, drafting, manufacturing)
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
-
-
Autor tematu - Znawca tematu (min. 80)
Dzięki za podpowiedź 
a powiedz mi jeszcze jedno bo w ustawieniach ogólnych profil site mam jako unlocked czy jak go ustawię jako locked to będę miał zawsze te ustawienia jako domyślne?

a powiedz mi jeszcze jedno bo w ustawieniach ogólnych profil site mam jako unlocked czy jak go ustawię jako locked to będę miał zawsze te ustawienia jako domyślne?
- Załączniki
-
- site.PNG (9.66 KiB) Przejrzano 2737 razy
CNC [FADAL 4020] ->CMM [Mitutoyo BN710]-> CAD,CAM (NX7.5 modeling, drafting, manufacturing)
-
napewno funkcją locked zablokujesz jaką kolwiek edycje tego co masz ustawione, ale wydaje mi sie ze raczej nie ma sensu tego zmienic 
wszystkie zapisane ustawinia masz w katalogu z własnym profilem albo w unigraphics solution (ukryty katalog na dysku c) albo gdzies gdzie sam go zakladałeś
taze jak chcesz miec kopie to sobie go skopiuj gdzies do archeo

wszystkie zapisane ustawinia masz w katalogu z własnym profilem albo w unigraphics solution (ukryty katalog na dysku c) albo gdzies gdzie sam go zakladałeś

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
To jest tak jak pisał marcinello3, ale warto tez wszystkie szablony plików przekonfigurować.Lukas.s pisze:No niby mam tak zrobione a i tak za każdym razem jak wyjdę z pomiaru i wejdę ponownie to przywraca mi standardowe i znowu muszę kliknąć deafult all
Wszelkie szablony, które wczytywane sa przez polecenie File/New znajdują sie w lokalizacji:
..\UGS\NX 7.5\UGII\templates