Witam, ma to sens toczyć? A jeżeli tak to jakimi narzędziami? Głębokość od czoła to 50mm. Średnica prefabrykatu 305mm.
Są w ogóle takie uchwyty tokarskie? Reszta wymiarów przez skalę. Znalazłem https://www.e-darmet.pl/noz-tokarski-sk ... 53779.html
http://www.pafana.pl/gfrl.php
Jakbyście to obrobili?
Frezować czy toczyć?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: Frezować czy toczyć?
Jeśli nie masz noży czołowych to musisz kupić. Frezy pewnie posiadasz na stanie to tylko program robisz i start.
NX CAD, NX CAM, FREZOWANIE 5AX, ELEKTRODRĄŻARKI WGŁĘBNE I DRUTOWE. PEPS, VERICUT. Pomagam w NX przez Team Viewer. Postprocesory NX.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
zależy od tego do czego ma się lepszy dostęp i jakie są na stanie narzędzia i z jakiego to materiału.
przy średnicy 305 głębokość 50 to nic. natomiast ważna szerokość tego rowka na dnie.
przy średnicy 305 głębokość 50 to nic. natomiast ważna szerokość tego rowka na dnie.
Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
przejrzałem dostępne narzędzia w internecie i nie wygląda to za ciekawie. Wnęka jest zbyt głęboka i ścianki pod dużym kątem. Na moje oko zdecydowanie prościej będzie to obrobić na frezarce 3 osiowej? Zgadzacie się? Oś obrotu leży w środku tego czopa(na środku zdjęcia)
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A frezem wywiercić nie możesz ? Potem zwykły nóż do roztaczania i jazda. Jak robiłem 50mm tulejkę w okolicy 20x19mm to dopiero miałem problem z narzędziem 

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
Narzędzia Eco Cut dałyby radę.abcdef pisze: ↑16 paź 2018, 08:10przejrzałem dostępne narzędzia w internecie i nie wygląda to za ciekawie. Wnęka jest zbyt głęboka i ścianki pod dużym kątem. Na moje oko zdecydowanie prościej będzie to obrobić na frezarce 3 osiowej? Zgadzacie się? Oś obrotu leży w środku tego czopa(na środku zdjęcia)
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki