Witam, mam dosc spory problem, przy frezarce, ktora kupilem mam bardzo nietypowy uchwyt ze stozkiem.
Tulejki zaciskowe wygladaja tak:
Moze nie jest to nietypowa tulejka zacikowa, bo znalazalem w katalogach, ale mam tam gwint 22x1.5, a we wszystkich co znalazlem, te tulejki maja S20x2.
Posiadam tez taka z gwintem S20x2 i nie pasuje.
Mialby ktos namiary na cos takiego?
Problem tez jest z uchwytem na stozek, bo niby normalny BT40, ale nie ma takiego z gwintem zewnetrznym 22.1,5
Mysle nad takim rozwiazaniem, zeby kupic uchwyt BT z koncowka na grzybek, ktory bedzie mial po obu stronach gwint, ale tu tez jest problem, bo dostepne sa tylko M16/S20x2
cos jak to:
bardzo nietypowa tulejka- oprawka
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
bardzo nietypowa tulejka- oprawka
- Załączniki
-
- 1.JPG (3.71 KiB) Przejrzano 2097 razy
-
- 2.JPG (7.39 KiB) Przejrzano 2097 razy
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale 
Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Kazdy wymiar da sie osiagnac, czasami wystaczy docisnac mocniej urzadzenie pomiarowe

Tagi:
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
oprawka
Ja swoje bardzo nietypowe wrzeciono dorobiłem nowe na bardzo typowe uchwyty i dodatkowo z możliwością zamocowania uchwytu trójszczękowego. Taki uchwyt okazał się przydatny chociażby przy wierceniu. A właściwie gdzie jest problem, bo na samej tulejce problem wydaje się ukryty. Pewnie można coś tam dorobić, może przejściówkę.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Niestety, nie daly efektow poszukiwania dosc wnikliwe.
Pozostaje mi zakup uchwytow ze stozkie, z mozliwoscia wkrecenia grzybka oraz dorobienie kiliku sztuk grzybkow z takim gwintem.
Pozostaje mi zakup uchwytow ze stozkie, z mozliwoscia wkrecenia grzybka oraz dorobienie kiliku sztuk grzybkow z takim gwintem.
Kazde parametry sa idealne, czasami tylko narzedzia sa malo wytrzymale