Pogłębiacz stożkowy
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Jezu ja już zmęczony jestem 
Odczytałem, że chcesz wyciąć dziurę na imadło w podstawie wiertarki
Dlatego pytałem 
Oki to nierdzew tylko kątówką. Wyrzynarkę zarżniesz
A najlepiej to podetnij jeszcze lekko sklejkę dookoła imadła i wytnij odrobinę większą dziurę w nierdzewce i wykończ to ładnie kątownikiem dookoła

Odczytałem, że chcesz wyciąć dziurę na imadło w podstawie wiertarki

Oki to nierdzew tylko kątówką. Wyrzynarkę zarżniesz

A najlepiej to podetnij jeszcze lekko sklejkę dookoła imadła i wytnij odrobinę większą dziurę w nierdzewce i wykończ to ładnie kątownikiem dookoła

-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 10
Moim zdaniem brzeszczotem lepiej to wyjdzie, są przecież brzeszczoty to stali nierdzewnej, ciąłem już wyrzynarką stalowe blachy i prędzej brzeszczot stopisz niż ją zarżniesz.
Opcja z kątownikiem raczej odpada, imadło nie ma kształtu prostokąta np tył jest zaokrąglony były by za duże szpary a to musi być ładnie spasowane.
Opcja z kątownikiem raczej odpada, imadło nie ma kształtu prostokąta np tył jest zaokrąglony były by za duże szpary a to musi być ładnie spasowane.
-
- Kontakt:
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 10
Re: Pogłębiacz stożkowy
Witam.
Blat już przykręcony, blacha też docięta pod imadło i przykręcona. Nie było tak strasznie z tym wycinaniem, pogłębianiem i wierceniem w nierdzewce jak niektórzy pisali.
Wycinałem większość szlifierką i trochę wyrzynarką, kupiłem brzeszczot do inox i na małych obrotach wolno ale szło, natomiast wierciłem i fazowałem otwory wkrętarką i szło jak w masło, miałem to wykonać na ws15 ale nie miałem nikogo do potrzymania blachy.

Mam do Was jeszcze inną sprawę ale to w innym temacie.
Blat już przykręcony, blacha też docięta pod imadło i przykręcona. Nie było tak strasznie z tym wycinaniem, pogłębianiem i wierceniem w nierdzewce jak niektórzy pisali.
Wycinałem większość szlifierką i trochę wyrzynarką, kupiłem brzeszczot do inox i na małych obrotach wolno ale szło, natomiast wierciłem i fazowałem otwory wkrętarką i szło jak w masło, miałem to wykonać na ws15 ale nie miałem nikogo do potrzymania blachy.

Mam do Was jeszcze inną sprawę ale to w innym temacie.