Witam
Mam Windows 7
Zainstalowałem najnowsze demo Artcama i po odpaleniu programu dostaję taki tekst że przeglądarka blokuje opcje ActiveX lub ich dostawcę i w większości tabelek w Arcie mam pusto czyli nic się nie wyświetla.
Co i gdzie gdzie trzeba kliknąć by to chodziło ?
Pozdrawiam forumowiczów
Problem z demo
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 2
W przegladarce kolejno ;
Narzędzia/Opcje internetowe/Zabezpieczenia i kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
Okno konfiguracji zabezpieczeń umożliwia całkowite wyłączenie obsługi kontrolek ActiveX
Pojawi się okno z długą listą ustawień. Przy wymienionych poniżej ustawieniach zaznacz opcję Wyłącz:
Automatyczne monitowanie formantów ActiveX
Inicjowanie i wykonywanie skryptów formantów ActiveX
Pobieranie niepodpisanych formantów ActiveX
Pobieranie podpisanych formantów ActiveX
Wykonywanie skryptów formantów ActiveX zaznaczonych jako bezpieczne
Narzędzia/Opcje internetowe/Zabezpieczenia i kliknij przycisk Poziom niestandardowy.
Okno konfiguracji zabezpieczeń umożliwia całkowite wyłączenie obsługi kontrolek ActiveX
Pojawi się okno z długą listą ustawień. Przy wymienionych poniżej ustawieniach zaznacz opcję Wyłącz:
Automatyczne monitowanie formantów ActiveX
Inicjowanie i wykonywanie skryptów formantów ActiveX
Pobieranie niepodpisanych formantów ActiveX
Pobieranie podpisanych formantów ActiveX
Wykonywanie skryptów formantów ActiveX zaznaczonych jako bezpieczne
- Załączniki
-
- ActiveX.jpg (37.35 KiB) Przejrzano 832 razy
Żeby coś wynaleźć wystarczy odrobina wyobraźni i sterta złomu.

-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Spróbuj trybu zgodności i w nim włącz WindowsXP SP3. Włączyć go możesz klikając prawy przycisk na wykonywalnym pliku programu i tam masz zakładkę tryb zgodności. Ale nie jestem pewny czy występie ten tryb w wersji home windows7. Piszę z pamięci bo nie mam przed sobą windowsa.Cooper pisze:Dzięki kolego za pomoc, kombinowałem z tymi ustawieniami ale problem nie znika