Uchwyt Bison 3204 czy 3504?
Dylemat w wyborze
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
Re: Uchwyt Bison 3204 czy 3504?
Ja chętnie kupił bym jakiś używany w dobrym stanie uchwyt Bisona, ale ciężko o taki uchwyt w rozmiarze 80... No ale zobaczymy... Pobawię się jeszcze ze starym uchwytem emco i jak nic z niego nie wymyślę, to kupie nówkę Bisona 

-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
A to byś się zdziwił po rozkręceniu jednego i drugiego.
Inne konstrukcje zewnętrzne i wewnętrzne, choć zasada działania ta sama i nawet są podobne do siebie, ale tylko podobne.
Stalowy ma hartowane prowadnice szczęk i gniazdo osadzenia tarczy, i jest dzielony w osi kółek, a same kółka są inaczej blokowane. I na koniec, jeszcze z 5 lat temu były produkowane w oddzielnym zakładzie w tzw. "CT'ach".
To tylko tak ogólnie o tych uchwytach.
Taka ciekawostka, swego czasu (nie wiem czy teraz też) przez długie lata większość produkcji z CT'ów "szła" jako NN (bez żadnych oznaczeń i tylko 1 jakość) do niemiaszków i jankesów w pięknych heblowanych skrzyneczkach skręcanych wkrętami. Żeliwne też miały tą samą historię.
Co Oni z tymi uchwytami robili?
Domyśl się Sam.
POZDRAWIAM
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 11
A to ciekawe... No ja tytko podałem różnicę, o których sam producent napisał... Wymienił tylko, że ze stali i wyważona tarcza ślimakowa... Może do nich zadzownie i powiedzą mi coś jeszcze ciekawego...
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
No tak, na pewno opowiedzą jeszcze o technologi wyrobu.

Na poważnie, na początek należy upewnić się czy aby zamek na zabieraku wrzeciona jest na swoim miejscu. Bo jeżeli "bije" to i uchwyt za nie wiem za jakie pieniądze nie pomoże, szlifowanie szczęk uchwytu zamontowanego na "bijącym" zamku również nic nie da, oprócz frustracji.
Powodzenia,
kto pyta nie błądzi (jeżeli słucha)

POZDRAWIAM