TURBOCNC 5

Dyskusje dotyczące działania obsługi programu TurboCNC
Awatar użytkownika

Autor tematu
Asza PL
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 308
Rejestracja: 06 sty 2007, 11:12
Lokalizacja: Prowincia Golensici

TURBOCNC 5

#1

Post napisał: Asza PL » 05 maja 2009, 17:11

Witam
Wszystkim do wiadomości a niektórym do testowania.
Pojawiła się nowa wersja programu TURBOCNC z numerkiem 5. Na stronie http://www.dakeng.com/turbocnc5.html jest wersja beta bez możliwości kupna ale port LPT działa u mnie na WinXP do 35kHz.(Mach3 na tym samym kompie dawał do 60kHz)
Na stronie http://www.turbocnc.com.br/index.php?co ... ad&lang=EN jest wersja do kupienia ale w wersji niezarejestrowanej oprócz ograniczenia do 200 linii kodu
nie chce dawać na port więcej niż 5kHz. Dla G00 bo dla G01 daje więcej.
Myślę że do testowania mogę zamieścić tu obie wersje.
Obie są skonfigurowane do tokarki.
Cena 100 usd wg mnie za duża dla nie całkiem przetestowanego produktu ,chociaż patrząc na ten filmik
:lol: :lol: :lol:
Załączniki
TurboCNC5(BETA).zip
(1.27 MiB) Pobrany 835 razy
TurboCNC5(BRASIL).zip
(1.39 MiB) Pobrany 732 razy
Ostatnio zmieniony 05 maja 2009, 19:47 przez Asza PL, łącznie zmieniany 1 raz.


Gildemeister GDM42\4A

Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC

Tagi:


zolax
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1
Posty: 164
Rejestracja: 15 cze 2007, 17:40
Lokalizacja: Wrocław

#2

Post napisał: zolax » 05 maja 2009, 18:20

Prędzej czy później musiało to nastąpić, "inteligencja" programu w nowym opakowaniu. Fajnie ,że interfejs jest taki jak wcześniej, nie trzeba się na nowo uczyć. Mam nadzieje że wersja dosowa nie przestanie być rozwijana - możliwość uruchomienia na starym gracie (np. toshiba libretto 166Mhz) jest dla mnie jednym z głównych atutów programu i póki co ten windowsowy traktuje jako ciekawostkę :).

Awatar użytkownika

Autor tematu
Asza PL
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Specjalista poziom 2 (min. 300)
Posty w temacie: 2
Posty: 308
Rejestracja: 06 sty 2007, 11:12
Lokalizacja: Prowincia Golensici

#3

Post napisał: Asza PL » 05 maja 2009, 20:08

Podejrzewam że Dosowa wersja już nie jest rozwijana . W tej wersji (5)nie ma nic nowego.
Sterownik do portu zrobił ktoś inny,interfejs graficzny też a ostatnie uaktualnienie wersji 4.02 było strasznie dawno.
Zresztą kasę za program bierze ktoś inny, chyba dlatego tak dużo, bo trzeba zapłacić za licencję poprzedniej wersji dla DAK.
Gildemeister GDM42\4A

Już ten chomik mniej mi się podoba ale jest.
http://chomikuj.pl/AszaPL
i nowy filmik C6 CNC

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „TurboCNC”