projekt kratwnicy 3D w inventorze
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 5
projekt kratwnicy 3D w inventorze
Jako ,że jestem nowy na forum. Witam wszystkich serdecznie. Mam problem z narysowaniem kratownicy w programie inventor. Do wykonania mam rysunek złożeniowy, wykonawczy każdego węzła oraz wszystkich blach węzłowych. Narysowałem sobie pierw szkic , kształtowniki wyciągnąłem za pomocą generatora ram a blachy węzłowe narysowałem na rzutowanej płaszczyźnie odsuniętej od osi o wartość 0,0. I teraz nie wiem jak z tego rysunki zrobić te rysunki ,które mam do wykonania. Czy teraz muszę wszystkie węzły rysować od nowa ??? czy jest jakiś sposób żeby skorzystać z tego co już mam narysowane.
Proszę o pomoc.
Zamieszczam zdjęcia z serwera bo nie umiem dodać inaczej, nie wczytuje mi coś tutaj.
http://zapodaj.net/db655a7173d1f.bmp.html
Proszę o pomoc.
Zamieszczam zdjęcia z serwera bo nie umiem dodać inaczej, nie wczytuje mi coś tutaj.
http://zapodaj.net/db655a7173d1f.bmp.html
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
Właśnie z wstawieniem łączników jako każda nowa część mam problem;/. Nie wiem jakie wiązanie zastosować i jak wstawić tą część aby była akurat w tym miejscu. Tzn chodzi mi o to ,że mam narysowany rysunek samej kratownicy bez łączników. Rysuję osobno łączniki i wstawiam je do zespołu i teraz nie wiem jak wstawić je np. do konkretnego miejsca?? Np. chcę aby był w środku tych kształtowników tak jak to narysowałem na rzutowanej płaszczyźnie. Jak to zrobić??
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
-
Właśnie wszystkie te samouczki pokazują np. złożenie żarówki. Gdzie klikamy jedną płaszczyznę drugą i już się łączy. A jak połączyć łącznik z kształtownikiem tak aby było tak jak my tego chcemy.. Zastosuję wiązanie tylko ,że nie wiem jak ugryźć ten program żeby mu przekazać ,że akurat w tym miejscu chcę tą blachę.. i idealnie w tym miejscu.
-
http://zapodaj.net/09de2d6057d83.bmp.html
chodzi mi o połączenie blachy węzłowej tak jak to zaznaczyłem na rysunki. Jeżeli chodzi o odległości to środek blachy musi być dokładnie w środku łączenia tych ceowników , natomiast góra blachy musi być 10 nad początkiem ceowników. Jak to zrobić jakie wiązania zastosować???
chodzi mi o połączenie blachy węzłowej tak jak to zaznaczyłem na rysunki. Jeżeli chodzi o odległości to środek blachy musi być dokładnie w środku łączenia tych ceowników , natomiast góra blachy musi być 10 nad początkiem ceowników. Jak to zrobić jakie wiązania zastosować???
-
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1