Gdzie na wakacje? Kraj czy zagranica
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Gdzie na wakacje? Kraj czy zagranica
niedługo mam prawie miesiąc urlopu i zastanawiam się, czy wyruszyć w Polskę, czy może wybrać coś w sprawdzonych miejscówkach typu Portugalia. Lubię Polskę, ale z tym naszym klimatem to nigdy nie wiadomo, a moi bliscy oczekują fajnych wakacji
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 11
Za granicą, w odróżnieniu od Polski, masz zazwyczaj gwarancję pogody, a nierzadko i sporo mniejsze koszty, no i inny folklor, przyrodę, itd..
Nie jestem antypolski, bo mamy naprawdę ciekawe miejsca do zwiedzenia, ale nawet jak pogoda upalna, to może się zdarzyć na przykład, że woda w Bałtyku (koło Kołobrzegu) ma 8°C! (mnie tak kiedyś trafiło przez 2 tyg.), i dosłownie d*** zimna, nie pokąpiesz się bo aż w zęby drze..
Ale to moje takie...
Nie jestem antypolski, bo mamy naprawdę ciekawe miejsca do zwiedzenia, ale nawet jak pogoda upalna, to może się zdarzyć na przykład, że woda w Bałtyku (koło Kołobrzegu) ma 8°C! (mnie tak kiedyś trafiło przez 2 tyg.), i dosłownie d*** zimna, nie pokąpiesz się bo aż w zęby drze..

Ale to moje takie...
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- Posty w temacie: 5
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
-
- Posty w temacie: 11
Pewnie na bramkach, albo za Strykowem na Kutno, bo tam, nie wiedzieć czemu, zagrodzili 30km(!) jednego pasa, i to na obu kierunkach autostrady.
Tylko po co zrobili taki kawał utrudnień, skoro praktycznie nic się tam nie dzieje, bo grzebią coś przy jakimś jednym wiadukcie? I to zdala od drogi.
Polska...
Tylko po co zrobili taki kawał utrudnień, skoro praktycznie nic się tam nie dzieje, bo grzebią coś przy jakimś jednym wiadukcie? I to zdala od drogi.
Polska...
pozdrawiam,
Roman
Roman
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
jako że zakochany jestem w Chorwacji polecam - zawsze jest coś nowego do zwiedzania
co do korków na jedynce to w tygodniu jest dosyć ciasno ale ujdzie w piątek sobotę na bramkach na A1 był "koreczek" na 1.5 godz
potem wiadomo:
Gdynia - reda wolno i tak aż do Władka trzeba liczyć dojazd z końcówki obwodnicy do jastrzębiej jakieś 2-2.5 godz
mieszkam 6 km od morza i nie jeżdżę tam bo dojazd zajmuje mi kilka godzin a woda taka sama - zimna i w cholerę rozwrzeszczanych ludzi
to jest ciekawe: jak wczasowicze wchodzą na piasek megafony się uruchamiają - wychodzą - spokój cisza
zawsze mnie to fascynowało
co do korków na jedynce to w tygodniu jest dosyć ciasno ale ujdzie w piątek sobotę na bramkach na A1 był "koreczek" na 1.5 godz
potem wiadomo:
Gdynia - reda wolno i tak aż do Władka trzeba liczyć dojazd z końcówki obwodnicy do jastrzębiej jakieś 2-2.5 godz
mieszkam 6 km od morza i nie jeżdżę tam bo dojazd zajmuje mi kilka godzin a woda taka sama - zimna i w cholerę rozwrzeszczanych ludzi
to jest ciekawe: jak wczasowicze wchodzą na piasek megafony się uruchamiają - wychodzą - spokój cisza
zawsze mnie to fascynowało