Głowica pionowa do frezarki FP-800
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 8
Głowica pionowa do frezarki FP-800
Ma ktoś do sprzedania lub do wypożyczenia głowicę pionową.Potrzebna mi jest pilnie.Mam w planie zrobić samemu,ale czasu brakuje.Części mam już nagromadzone.
-
Re: Głowica pionowa do frezarki FP-800
Widzę ,że nikt nie chce pomóc.No to ruszam składanie głowicy we własnym zakresie.Oj będzie się działo.Znowu noc nie przespana.
Jak to dobrze, że nikt nie odpowiedział, bo by Ci te częsci zardzewiały. Tak, to masz swoją, i kiedy chcesz, to robisz.
,, Iditi na ch. j" maciąg.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
PO to dno -aksjomat. Wszystko ma swoje miejsce - Wyborcza, w każdym kiblu! ***** konfederusków.
-
Wielkiej filozofii nie ma.2 koła zębate stożkowe.Od strony wrzeciona poziomego zabierak na kamienie.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Dlaczego ta "szyja" między flanszą a głowicą taka cienka? no i głowica powinna być skierowana ku górze, bo tak jak jest teraz to marnujesz część pola roboczego osi "Z".
-
Głowica składa się z 2 części.Bez tego obniżenia nie ma możliwości skręcenia to razem.Ta "szyja" nie jest taka cienka,ma około 110 w najwęższym miejscu.Jest co dzwignąć.Co do pola roboczego w osi Z.Jak sobie kolega wyobraża wykonanie głowicy tak jak fabrycznie w domowych warunkach.Przecież korpusy głowicy są wykonane z odlewu.Ja praktycznie wykonałem w 90% we własnym zakresie przy użyciu frezarki FP-800 i tokarki do drewna.maszynista1 pisze: ↑08 cze 2021, 23:34Dlaczego ta "szyja" między flanszą a głowicą taka cienka? no i głowica powinna być skierowana ku górze, bo tak jak jest teraz to marnujesz część pola roboczego osi "Z".