Dylemat zakupu - 7W laser 450nm
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Dylemat zakupu - 7W laser 450nm
Dzień dobry / dobry wieczór!
Zmagam się z dylematem zakupu lasera 7W od majfrienda. Dwa typy mam , teraz pozostaje mi zapytać szanowne grono , który będzie lepszy ?
Pierwszy to Ortur 7w/15W , a drugi to NEJE 7w/20W . Wydaje mi się , że lepszy Ortur , bo już dwie osoby mi zwróciły uwagę , że majfriendy lubią fantazjować w opisach. Co sądzicie o tych dwóch laserach i który Waszym zdaniem lepszy ?
Dziękuję za poświęcenie mi chwili na przeczytanie opisu , jak również za odpowiedź.
Zmagam się z dylematem zakupu lasera 7W od majfrienda. Dwa typy mam , teraz pozostaje mi zapytać szanowne grono , który będzie lepszy ?
Pierwszy to Ortur 7w/15W , a drugi to NEJE 7w/20W . Wydaje mi się , że lepszy Ortur , bo już dwie osoby mi zwróciły uwagę , że majfriendy lubią fantazjować w opisach. Co sądzicie o tych dwóch laserach i który Waszym zdaniem lepszy ?
Dziękuję za poświęcenie mi chwili na przeczytanie opisu , jak również za odpowiedź.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Re: Dylemat zakupu - 7W laser 450nm
Czepiasz się Chińczyków, a sam masz ewidentnie problem ze zrozumieniem czytanego tekstu.
Sprawność niebieskiego lasera to około 25%, więc laser o mocy optycznej 7W ma moc zasilania około 30W.
Opisy w rodzaju 7W/15W znaczą tyle, że możesz sobie wybrać taki albo taki, a ponieważ te moduły nie są produkowane z mocą optyczną powyżej 7W, więc ewidentnie chodzi o moc zasilania.
Zresztą cena sugeruje to samo.
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Ja bym kupił tańszy, z doświadczenia wiem że posiadając tańszy, nauczyłbym się nim operować, a potem gdyby okazało się że działa, kupiłbym porządny, na początku oszczędność a potem wydatek, przez co na początku wywalam kasę w błoto
-
Nie wiem o co Ci chodzi, ale to ma małe znaczenie, bo tutaj byle jaki kosztuje 200 PLN a dobry 400 PLN.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
A laser CO2 dużo bardziej prawdziwe 40W - 400 pln z wysyłką.
"Kiedy niesprawiedliwość staje się prawem, opór staje się obowiązkiem".
Thomas Jefferson.
Thomas Jefferson.
-
Dodane 5 minuty 20 sekundy:
Także proszę kogoś nie oceniać subiektywnie.
Nie wiem jak u kolegi z czytaniem (i z czepianiem się) , ale w opisie jest 5.5W optical output dla Neje 20W.tuxcnc pisze: ↑22 maja 2021, 05:19Czepiasz się Chińczyków, a sam masz ewidentnie problem ze zrozumieniem czytanego tekstu.
Sprawność niebieskiego lasera to około 25%, więc laser o mocy optycznej 7W ma moc zasilania około 30W.
Opisy w rodzaju 7W/15W znaczą tyle, że możesz sobie wybrać taki albo taki, a ponieważ te moduły nie są produkowane z mocą optyczną powyżej 7W, więc ewidentnie chodzi o moc zasilania.
Zresztą cena sugeruje to samo.
Także proszę kogoś nie oceniać subiektywnie.
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
Nie ma czegoś takiego jak ocena NIE subiektywna. Każdy ocenia według swojej woedzy i swojego doświadczenia.
Proponuję zejść na ziemię.
"Let's Go Brandon"
-
Personalne wycieczki nie mają nic wspólnego z wiedzą , szczególnie związaną z tematyką tego forum. Rozumiem , że nie znalazł waść innego sposobu na dowartościowywanie się. Jeśli jaką kolwiek wiedzę to reprezentuje , to nie chcę z czymś takim ochoty mieć tu styczności. Dlatego proszę osobę kryjącą się pod pseudonimem Bratanek65 o zaprzestanie wypisywania odpowiedzi nic nie wnoszących do tematu. Czy poziom inteligencji pozwala na zrozumienie mojej prośby ? Jeśli tak - dziękuję.bratanek65 pisze: ↑22 maja 2021, 22:59Nie ma czegoś takiego jak ocena NIE subiektywna. Każdy ocenia według swojej woedzy i swojego doświadczenia.
Proponuję zejść na ziemię.
-
W JAKIM OPISIE ????
Wkleiłeś zrzut ekranu i twierdzisz że jestem analfabetą, bo nie przeczytałem opisu?
Miałem wcale się nie odzywać, ale kiedy innym zarzucasz personalne wycieczki i zaczynasz się rządzić jakby to był twój prywatny blog a nie publiczne forum, to nie wytrzymałem.
Przyszedłeś tu po pomoc ?
No to na mnie nie licz.
EOT.
-
w 99,999% nikt nie miał ciebie na myśli z tym pomaganiemtuxcnc pisze:Przyszedłeś tu po pomoc
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki