gcc laserpro Mercury III
problem z ustawieniem wysokości stołu
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
gcc laserpro Mercury III
witam wszystkich!
Mam problem ze stołem w laserze Mercury III
Dzisiaj było wszystko w porządku, laser wycinał i grawerował na różnych wysokościach ( ustawienie wysokości stołu ręcznie, nie z auto fokusa)
dopóki nie podłączyłam przystawki rotacyjnej. Stół oczywiście obniżył się do najniższego poziomu i tu problem - nie chce się dźwignąć do ustawienia ogniskowej, wyskakuje komunikat, że limit wysokości został osiągnięty. ustawiłam stół ręcznie za pomocą taśmy ale dalej nic, obniżyć się obniży ale do góry już wyskakuje ponownie komunikat.
czy ktoś jest w stanie nakierować mnie co w takiej sytuacji może być przyczyną?
zaznaczam, że przystawke wyciągnęłam i też nie działa.
pozdrawiam
Mam problem ze stołem w laserze Mercury III
Dzisiaj było wszystko w porządku, laser wycinał i grawerował na różnych wysokościach ( ustawienie wysokości stołu ręcznie, nie z auto fokusa)
dopóki nie podłączyłam przystawki rotacyjnej. Stół oczywiście obniżył się do najniższego poziomu i tu problem - nie chce się dźwignąć do ustawienia ogniskowej, wyskakuje komunikat, że limit wysokości został osiągnięty. ustawiłam stół ręcznie za pomocą taśmy ale dalej nic, obniżyć się obniży ale do góry już wyskakuje ponownie komunikat.
czy ktoś jest w stanie nakierować mnie co w takiej sytuacji może być przyczyną?
zaznaczam, że przystawke wyciągnęłam i też nie działa.
pozdrawiam
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
Re: gcc laserpro Mercury III
Na 99% zablokował Ci się czujnik wysokości/ autofocusa. Maszyna myśli, że stół jest w maksymalnej pozycji. Wyciągnij po prostu to na dół i będzie ok.
Miałem to samo jakiś czas temu.
Miałem to samo jakiś czas temu.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Dzięki za pomoc.
Rozumiem, że chodzi o ten czujnik górny z lewej strony - ta blaszka co przy autofokusie odbija stół, tylko możesz mi wytłumaczyć jak go "wyciągnąć"?
Rozumiem, że chodzi o ten czujnik górny z lewej strony - ta blaszka co przy autofokusie odbija stół, tylko możesz mi wytłumaczyć jak go "wyciągnąć"?
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Chyba chodzi o krańcówkę > https://lh3.googleusercontent.com/proxy ... inJ23hioiw
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1