Co za czasy Kamar bierze już w naturze , choć raz sobie przypominając dostałem dodatkowo worek 25 kg orzechów w karmelu , jak sobie przypomną to jeszcze czuję wątrobę.kamar pisze:Moje "obrabianie wiórów" dało dziś kilka słoików marnowanych, sznurek prawdziwków do suszenia a reszta się właśnie smaży z cebulką
Tokarka Tud 40/50 modernizacja na cnc
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 21
Re: Tokarka Tud 40/50 modernizacja na cnc
Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki
-
- Posty w temacie: 12
kamar pisze:Chyba, ze to grzech pójść na grzybki czy rybki w czasie gdy ktoś skrobie na nas wióry ?
Moze i tak, choc znam wielu co na nich ktoś niby robi a wiecznie nie maja czasu a niedziela w papierach.

-
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Przyślij ich do mnie na kurs organizacji pracy, może i ja bym się oderwał od wiórów 

-
kamar pisze:Przyślij ich do mnie na kurs organizacji pracy,
Organizację to mają moze i dobrą tylko celów postawionych coraz to więcej. Jest takie powiedzenie ze jak masz mały plecak to jak go zgubisz to masz duze szanse niewielkim kosztem go odbudować, ale jak zgubisz duzy to strata wielka a i odbudować trudniej. Wiec ja wole mieć mniejszy plecak bo i plecy czasem mniej bolą . I mniej szkoda go wyrzucić.

Gdybym miał mieć pracowników to musiałbym sporo zmienić w swojej budzie albo dostawić kolejną a jakoś mi się już nie chce. Dopne to co jest i ma starczyć a jak nie to pójdę w slady Bartussa1 i też bedzie dobrze a moze nawet i lepiej?

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 49
- Kontakt:
No ja wyboru wielkiego nie miałem, z drewnem miało byc tak super a tu jaja wyszły, no chcąc nie chcąc trza było sie czegoś złapać.
jedyny mankament ze codziennie sie wstaje o tej samej godzinie, codziennie trza napieprzac przez pół wiochy na zaklad i codzienne rytualy, troche ich dużo.
jedyny mankament ze codziennie sie wstaje o tej samej godzinie, codziennie trza napieprzac przez pół wiochy na zaklad i codzienne rytualy, troche ich dużo.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 33
- Kontakt:
Wam to dobrze, mnie już nikt nie zatrudni więc muszę to ciągnąć 

-
bartuss1 pisze:jedyny mankament ze codziennie sie wstaje o tej samej godzinie,
To ze masz na tę samą godzinę to bardzo dobrze. W systemie zmianowym byłoby gorzej a już na 3 zmianę to już calkiem żle. Chyba że bylaby w nocy robota na akord i daloby się ją szybko zrobić i do domku.

Dodane 1 minuta 1 sekunda:
kamar pisze:więc muszę to ciągnąć
To z miłosci do wiórow a nie z przymusu.

-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 49
- Kontakt:
Robota na zmiany to juz chyba dla desperatów, no chyba że jakas spokojna że o tej i o tej godzini masz włączyc to i tamto, nasypac czegos tam itp to jeszcze, no ale ja bym sie na to nie godził.
Ja bym z miłą chęcią ciągnął na swoim, ale znowu mam rozgrzebaną frezare, trzebaby łapać zlecenia w gąszczu zleceniobiorców itd. Zusy i inne bzdety jakoś nie zachęcają do przedsiębiorczosci. Sie zobaczy jeszcze, bo mnie ten etacik doprowadza do szału.
Ja bym z miłą chęcią ciągnął na swoim, ale znowu mam rozgrzebaną frezare, trzebaby łapać zlecenia w gąszczu zleceniobiorców itd. Zusy i inne bzdety jakoś nie zachęcają do przedsiębiorczosci. Sie zobaczy jeszcze, bo mnie ten etacik doprowadza do szału.
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Posty w temacie: 21
No właśnie mamy podobnie a tu się roztkliwiają że muszą regularnie wstać na 6 do pracy , no kurcze ja nie muszę a ślepia się otwierają po 5 , och Ta dzisiejsza młodzież spali by do południa tylko skóra , firmowa fura i komóra .kamar pisze:Wam to dobrze, mnie już nikt nie zatrudni więc muszę to ciągnąć

Mam wyrypane na wszelkiej maści proroków ,mędrców i wszystkich którzy stawiają się ponad innymi ,i tak ich zjedzą robaki